PREDSJEDNIK U ZADRU

Milanović: "Da, u kampanji sam. Plenković? Nismo iz istog kvarta, on je više bio s mamom"

| Autor: Novi list
(Snimio: Davor Puklavec/Pixsell)

(Snimio: Davor Puklavec/Pixsell)


Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjeluje na svečanoj sjednici u povodu obilježavanja Dana Sveučilišta u Zadru gdje je dao i izjavu za medije.

O eventualnom sučeljavanju s Plenkovićem rekao je: “HDZ je pljačkaški pohod već 30 godina, to svi znaju. Nisam ja naivan bez obzira što bi se Plenković obračunavao.

Nismo mi iz istog kvarta, on je više bio s mamom. Te fore “izađi i bori se”, nije mi do debate s Plenkovićem…

Imali smo je 2016. pa je bio razbijen. Ni to nije garancija za dobiti izbore. Ovo radim jer moram.

Kao što sam se kandidirao jer ste me natjerali na to. Razbojnike gurate za državne odvjetnike, a Plenković sad glumi smjernog oca i dobrog ćaću. I ja sam gledao da moj sin dođe sa mnom…

Ne mogu se mjeriti s Plenkovićem u ostavljanju dojma koliko je dobar otac. Opet smo u komunikološkoj zavrzlami da baš hoću debatu s njim. O čemu razgovaram s njim? Ja sam vrhunski amater, a on neznalica.

Hrvatska je tragedija već osam godina, bazirana na korupciji.”

Sudjelovanje u kampanji

Na pitanje je li u kampanji, rekao je da je i da je odluka Ustavnog suda “pucanj u prazno”.

“Predsjednik Republike sam, izabran voljom građana. Oni su tamo instalirani kao kuhinjski elementi koji su počeli truliti. Ja sam politička osoba. Ako se Grabar-Kitarović može klatiti na skupovima HDZ-a kao predsjednica, mogu i ja ovo.

Apropos sudjelovanja u kampanji – postaneš predsjednik na blagajni stranke, recimo Grabar-Kitarović. I onda harangiraš kroz stranku pa prestaneš biti član stranke. Pa pet godina kasnije opet ideš u kampanju sa stranačkim novcem. U kampanji se smije sve? Predsjednica opet može postati HDZ-ovka i ići po skupovima nakon što je položila prisegu. Ja to nisam radio. Niti sam glasao za SDP. Sad hoću. To će biti najjača lista.

Ja ću pokušati okupiti većinu.

A oni koji su u razdraganom raspoloženju rušenja HDZ-a, valjda će sjesti i reći svoje mišljenje.”

Ponovio je još jednom da nije razmišljao o ostavci na mjesto predsjednika Republike:

“Nisam razmišljao o ostavci. Dio dobronamjernih me nagovarao. Da ja dam ostavku, Ustav određuje tko me nasljeđuje. Onaj tko me naslijedi, da ostavku i on odluči tko ga nasljeđuje. Što je to? Ti ljudi su intelektualno dosadni, to su spori mozgovi…”

Istaknuo je da više nikad neće biti član nijedne stranke te da mu je svjetonazor lijevi centar.

Slučaj Turudić

“Kao predsjednik sam imao uvide u neke elemente. To što se dogodilo bilo je prije mjesec dana. Kako se taj metak nije pretvorio uslijed djelovanja kalcijevog karbonata u biser, ne znam, ali gospodin je odmah dobio blindirani auto”, rekao je Zoran Milanović o propucavanju automobila Ivana Turudića.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini