PREDSJEDNIŠTVO HDZ-A

Plenković: "Milanović sigurno neće biti premijer. Neka se o njemu očituju DIP i Ustavni sud"

| Autor: Hina
(Snimio: Davor Kovačević)

(Snimio: Davor Kovačević)


U srijedu se sastalo Predsjedništvo HDZ-a, a po završetku se javnosti obratio premijer Andrej Plenković, prenosi N1.

Premijer se pohvalio mjerama svoje vlade i rastom plaća u zadnjih osam godina. “Od listopada 2016. do siječnja ove godine realni rast plaća bio 30 posto i to ruši teze oporbe da je inflacija pojela plaće, to nije istina”, rekao je.

“U ovom trenutku sve službe rade na pripremama uredbi koje se odnose na koeficijente za sve zaposlene u državnim službama te će im svima porasti plaće u travnju za mjesec ožujak. Prosječni rast plaća je 32 posto”, dodao je.

Osvrnuo se i na paket mjera od pola milijarde eura za umirovljenike i sve one kojima je pomoć potrebna.

Kaže da je u stranci pozitivno ozračje i da su oni prisutni u cijeloj Hrvatskoj. “Osjećamo raspoloženje ljudi s obzirom na sve rezultate koje smo ostvarili. Danas smo dobili prijedloge županijskih organizacija za liste u svim izbornim jedinicama i mi ćemo to analizirati sljedećih dana i do kraja idućeg tjedna ćemo usuglasiti list, a to će biti u dogovoru s našim partnerima”, naveo je.

Otkrio je da će idućeg tjedna pokazati i svoj program i da su spremni za kampanju koja počinje 1. travnja.

“Nama je bitno da u prvi plan stavimo sve što smo učinili do sada, ali i ambicije za dalje, a to je dići Hrvatsku na 80 posto prosjeka EU-a, da prosječna plaća bude 1.600 eura, da nastavimo s demografskim mjerama i s brojnim ulaganjima u poljoprivredu i energetiku”, rekao je Plenković.

Komentirao je i reakciju predsjednika Zorana Milanovića da prezire upozorenje Ustavnog suda. “DIP i Ustavni sud se trebaju očitovati i na njima je da se prema svima očituju, a što se tiče budućeg predsjednika vlade, to sigurno neće bit on nego mi, to vidim po ozračju u Hrvatskoj”, naveo je.

Na izjavu Milanovića da je bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović kaže da to nije točno i da se on ne sjeća da je ona obilazila skupove HDZ-a. “Ja se takvih situacija apsolutno ne sjećam. Što se tiče izbornog procesa, to moraju odlučiti DIP i Ustavni sud”, prenosi Plenkovićeveriječi N1

Idući tjedan program

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u srijedu je najavio da će HDZ idući tjedan predstaviti izborni program, a do kraja idućeg tjedna utvrditi kandidate na listama za predstojeće parlamentarne izbore, potvrdivši da su sve županijske organizacije predale svoje prijedloge.

“Mi smo dana dobili prijedloge županijskih organizacija kada je riječ o bazenu potencijalnih kandidatkinja i kandidata za liste u svim izbornim jedinicama. Vodstvo stranke analizirat će sljedećih dana i do kraja idućeg tjedna stranka će usuglasiti liste”, rekao je Plenković u izjavi novinarima nakon sjednica Šireg predsjedništva HDZ-a.

Dodao je da HDZ razgovara i s partnerima s kojima će, sukladno dosadašnjoj suradnji, izaći na izbore u koncepciji točkaste koalicije po izbornim jedinicama, modelu koji se, ustvrdio je, pokazao izuzetno uspješnim u prethodna dva izborna ciklusa.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater