POTPREDSJEDNIK VLADE

Butković: HDZ može i bolje nego na prošlim izborima! Partneri? Vrata nikome nisu zatvorena

| Autor: Novi list
(Snimila Ana Križanec)

(Snimila Ana Križanec)


Potpredsjednik Vlade Oleg Butković gostovao je u emisiji RTL Danas, nakon što je premijer Andrej Plenković danas najavio raspuštanje Sabora i raspisivanje izbore.

Butković će se u osmoj izbornoj jedinici suprostaviti predsjedniku SDP-a Peđi Grbinu.

I više od 66 mandata

"Datum raspuštanja ovisi o tome što još treba odraditi Hrvatski sabor. Ne guramo nikakav Lex AP, već Zakon o PDV-u, i druge zakone i mjere koji su važni za građane", rekao je Butković.

Ponovio je Plenkovićevu ocjenu da je HDZ-u svejedno kojeg će datuma biti izbori.

"Stranka je ovom odlukom donijela aktivne pripreme, sad ćemo to operacionalizirati kroz županijske organizacije. Velika smo postignuća ostvarili u zadnjih osam godina i protekle četiri, a to ćemo iskomunicirati prema svim građanima", dodao je Butković.

Na pitanje hoće li manje od 66 mandata, koliko su osvojili na prošlim izborima, smatrati neuspjehom, rekao je kako HDZ temeljem svega što su napravili u protekle 4 godine misli da "može biti i bolji od toga".

"Možemo biti bolji od toga. O anketama se dosta govori, ne mogu vam to pričati. Optimisti smo i temeljem svega što smo napravili u osam godina i programa koji će biti kvalitetan, očekujemo pobjedu", poručuje Butković.

O mogućim kombinacijama

Nije htio govoriti o tome s kim su moguće kombinacije nakon izbora, rekao je kako prednost imaju sadašnji koalicijski partneri a što uključuje i zastupnike nacionalnih manjina.

No, poručuje – "neće nikome zatvarati vrata".

Rekao je i da su otvoreni za suradnju sa svima, ali je odbio decidirano odgovoriti jesu li vrata Domovinskom pokretu zatvorena.

O svom mjestu u budućoj Vladi za RTL Danas rekao je: "Nisam ja bitan. Bitno je da građani žive bolje".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater