ODBOJKA

Velovršanke u osmini finala Kupa Snježane Ušić dočekuju Kaštelanke: OTEŽATI POSAO NAJBOLJOJ HRVATSKOJ EKIPI

Koliko god nam šanse za prolazak dalje bile minimalne, idemo pokušati i ako već moramo izgubiti, da ih barem namučimo. Sve papirnate prognoze trebamo zanemariti kad na terenu stanemo nasuprot njih, zagristi i odraditi to najbolje što možemo, rekla je Barbara Kalister uoči nedjeljnog susreta koji počinje u 18 sati

| Autor: Ivica CEROVAC
POPRAVITI IGRU U ZAVRŠNICI SETA - Barbara Kalister (Snimio Danilo Memedović)

POPRAVITI IGRU U ZAVRŠNICI SETA - Barbara Kalister (Snimio Danilo Memedović)


Činjenica da se natjecanje u Superligi nastavlja 27. studenog, ne znači i da je pred odbojkašicama Velog Vrha slobodan vikend. Prvenstvena iskušenja zamijenit će ona u Kupu Snježane Ušić, u kojem će Velovršanke u osmini finala, koja se igra u nedjelju s početkom u 18 sati, ugostiti najtežeg mogućeg protivnika, Marinu Kaštela. Kaštelanke su vodeća ekipa Superlige i tek su im Riječanke u sedmom kolu uspjele "otrgnuti" prvi set, što dovoljno govori o njihovoj kvaliteti. No, da i one nisu nepobjedive pokazao je Challenge Cup, u kojem ih je u ovom tjednu dvaput u dva dana u Obrenovcu svladao domaći Tent i eliminirao iz daljeg natjecanja.

Odbile gostovanje

- Nakon što su spojile dvije utakmice u Europi, ponudile su da to isto naprave i s nama. Kako u prvenstvu gostujemo u Kaštelama u 10. kolu, one su htjele da to spojimo s Kupom i u dva dana odigramo kod njih dvije utakmice, ali mi nismo pristale. Jednostavno, to nam nije imalo previše smisla, jer time bismo propustile priliku da jednu ovakvu utakmicu odigramo doma. Neka rezultat bude kakav bude, ali želimo našoj publici omogućiti da nas gleda u našoj dvorani. Dečki su nas u subotu došli bodriti u Karlovac i sve od reda smo bile protiv da se ova utakmica iz Pule prebaci u Kaštela, rekla je Barbara Kalister, srednji bloker Velog Vrha. - Doma ćemo biti kompletne, dok je pitanje u kakvom bismo sastavu nastupile u Kaštelama, jer nam je teško uskladiti privatne obveze s dva dana izbivanja iz Pule. To je bio dodatni razlog zbog kojeg nismo pristale na prijedlog Kaštelanki, no izišle smo im u susret tako što smo utakmicu sa subote prebacili na nedjelju, kako bi imale jedan dan odmora više po povratku iz Srbije.

Čak i uz prednost domaćeg terena i podršku svojih vjernih navijača, Velovršanke su svjesne da će gošće u nedjelju biti veliki favorit.

Sain u Kašteli

- Kaštelanke nisu favoriti samo u ovom susretu, već i za osvajanje dvostruke krune, ali uz dužno poštovanje koje osjećamo prema njima, zašto ne vjerovati da možemo nešto napraviti. Koliko god nam šanse za prolazak dalje bile minimalne, idemo pokušati i ako već moramo izgubiti, da ih barem namučimo. Sve papirnate prognoze trebamo zanemariti u onom trenutku kad na terenu stanemo nasuprot njih, zagristi i odraditi to najbolje što možemo, istaknula je Kalister. - Ovo nam je prilika da ispravimo neke greške koje smo radile na prijašnjim utakmicama. Problem nam predstavlja završnica setova, ne samo onih koje smo izgubile, nego i onih koje smo riješile u svoju korist. U Karlovcu smo i u prvom i u drugom setu, koji su otišli u našu korist, imale puno veću razliku u odnosu na rezultat s kojim su oni okončani. Svojom neodlučnošću na kraju drugog seta pomogle smo Karlovčankama da se dignu u trećem i otvore ga kako su ga otvorile, sa 7:0.

I prošle sezone ove su se dvije ekipe susrele u osmini finala Kupa, a Kaštelanke su slavile s 3:0.

- Bio je "gust" meč, premda smo imale puno lošiju ekipu nego danas. Ćosić i Ćaćić su nam se priključile tek u zimskoj stanci, Ćorić je stigla ljetos, a tu utakmicu nije igrala ni Šverko, prisjetila se Kalister. - Kaštelanke su sigurno pogledale naše utakmice te bi nas mogle olako shvatiti i u njihovom pristupu "lako ćemo" vidimo priliku. Gledale smo i mi njih te ono što pod svaku cijenu moramo izbjeći je igranje na libera, jer na toj poziciji imaju reprezentativku Rene Sain. Visoke su i jake, imaju iskustvo i znaju ga koristiti, ali na momente igraju po nekoj šabloni. U Rijeci je njihova glavna napadačica Elena Vukić stalno gurala kratke lopte u sredinu i prolazilo joj je ono što nama protiv Riječanki nije uspijevalo. Imaju širinu i njihov trener može mijenjati puno igračica te je teško za pretpostaviti s kojom će postavom krenuti, što im je sigurno još jedna prednost, ali usprkos svemu, u nedjelju ih čeka teška utakmica, bez obzira što to one možda ne misle.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini