ODBOJKA

Veli Vrh dočekuje Ennu Vukovar, trećeplasiranu ekipu Superlige. Rakić: MOŽEMO ZAPRIJETITI VUKOVARKAMA

  Kao ekipa su dosta slične Rijeci i nemaju u svojim redovima igračicu koja se posebno ističe i na koju ide većina lopti, poput Barić u Karlovcu. Visoke su, borbene i dobre u obrani, a u napadu raznovrsne te koriste i sredinu i krajeve, rekla je Azra Rakić

| Autor: Ivica CEROVAC
 Na fotografiji - Barbara Kalister i Azra Rakić (Snimio Danilo Memedović)

Na fotografiji - Barbara Kalister i Azra Rakić (Snimio Danilo Memedović)


Pred odbojkašicama Velog Vrha druga je od tri domaće utakmice u nizu, protiv vukovarske Enne koja je na rasporedu u subotu, s početkom u 19 sati. Vukovarke trenutačno zauzimaju treću poziciju na ljestvici, iza "nedodirljivog" dvojca kojeg čine zagrebačka mladost i Marina Kaštela, a u prvom dijelu sezone na svom su parketu svladale Velovršanke s "čistih" 3:0.

- Nismo na toj utakmici bile prave. Igrale smo u nedjelju, nakon dugog putovanja i nismo pokazale doslovno ništa. Rezultatski to u konačnici nije izgledalo tako loše, jer smo osvojile 19-20 poena po setu, ali igra nam nije bila na željenom nivou, prisjetila se Azra Rakić, odbojkašica Velog Vrha. - Jednostavno nam nije bio dan, na tragu utakmice u Osijeku. I to smo gostovanje loše odradile, da bismo na uzvratu u Puli pokazale svoje pravo lice te ono što smo napravile protiv Osječanki, vjerujem da možemo ponoviti protiv Vukovarki. Na ruku nam ide činjenica da smo upoznale sve ekipe, znamo kako dišu protivnice s kojima smo se jesenas prvi put susrele i to će nam sigurno biti plus. Uz domaći teren.

Dodatni plus odbojkašicama Velog Vrha predstavljat će i dvije pobjede u posljednja dva kola, s kojima su u potpunosti prebrinule brige oko ostanka u društvu najboljih i preostale utakmice mogu odraditi opušteno.

- Nismo imale rezultatski imperativ i nitko nam u klubu nije nametnuo cilj kojeg pod svaku cijenu moramo ostvariti, ali prisutna je bila nervoza. Znale smo koliko vrijedimo i kako možemo odigrati, ali ispadalo je kao da se cijelo vrijeme tražimo u terenu, radile smo glupe greške i gubile utakmice koje smo trebale dobiti. Ti porazi su nas frustrirali i cijelo smo vrijeme bile u nekom grču, pratile smo rezultate drugih ekipa, gledale sebe i razmišljale što ćemo i kako ćemo, svjesne da nam prijeti ispadanje ili kvalifikacije za ostanak. Trudile smo se to ne pokazati, ali "kuhale" smo iznutra i zbog toga nam je utakmica u Splitu bila iznimno važna. Kad smo nju pobijedile, odahnule smo, priznala je Rakić. - Odmah se popravilo i raspoloženje, premda nam atmosfera nikad nije predstavljala problem jer smo od prvog dana bile ekipa. No, tad smo i same sebi pokazale da možemo, a onda smo u istom ritmu nastavile protiv Karlovca. Karlovčanke su nas jesenas na domaćem terenu svladale nakon 2:0 za nas i taj nas je poraz poprilično uzdrmao, željele smo im uzvratiti i uspjele smo.

Bez obzira na 16 bodova koji dijele sutrašnje protivnice, Rakić je uvjerena da ona i njene suigračice mogu parirati Vukovarkama.

- Enna je odlična ekipa, ali njene gostujuće utakmice su totalno druga priča od onih na domaćem parketu, gdje su jako nezgodne. U gostima su ove sezone gubile od Riječanki i "slabijih" Kaštelanki te vjerujem da im i mi možemo zaprijetiti, naravno ako budemo raspoložene i na nivou na kojem smo bile u dva posljednja kola, smatra Rakić. - One su kao ekipa dosta slične Rijeci i nemaju u svojim redovima igračicu koja se posebno ističe i na koju ide većina lopti, poput Barić u Karlovcu. Visoke su, borbene i dobre u obrani, a u napadu raznovrsne te koriste i sredinu i krajeve. Trebat ćemo se "potući" i nije isključeno da će se igrati na razliku te da će na kraju utakmica otići u pet setova. Na nama je da popravimo ono što je bilo loše na posljednjim utakmicama, a ponavljamo dobre stvari. Nastojat ćemo ih napasti servisima i unijeti u njih dosta rizika, što može dovesti do grešaka te ćemo morati paziti da ne zaredamo s njima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter