ODBOJKA

Na posljednje četiri utakmice igrom Velog Vrha dirigirala je povratnica na parket IVA IVANOVIĆ

Pet godina nisam igrala dvoransku odbojku i nešto mogu odraditi na iskustvo, ali sve se u konačnici svodi na vježbu i kondiciju. Možeš se ti truditi koliko hoćeš, ali bez nekog redovitog rada, puno ovisiš o tome kako će ti se taj dan stvari posložiti, rekla je Ivanović

| Autor: Ivica CEROVAC
Prsti je slušali (Snimio Danilo Memedović)

Prsti je slušali (Snimio Danilo Memedović)


Odbojkašice Velog Vrha nastavljaju s odličnim rezultatima u drugom dijelu sezone. U šest odigranih susreta, Velovršanke su upisale tri pobjede, jednu više nego tijekom cijele jeseni, a posebno veseli činjenica da su posljednje dvije izborile bez pomoći prve tehničarke, ozljeđene Ivone Ćaćić. Ulogu organizatora igre preuzela je Iva Ivanović, koja se nakon nekoliko godina što smo je mogli vidjeti samo na pijesku, reaktivirala i u zimskoj stanci stigla na Veli Vrh. Nedugo zatim, uslijedio je njen debi.

- Pet godina nisam igrala dvoransku odbojku i nešto mogu odraditi na iskustvo, ali sve se u konačnici svodi na vježbu i kondiciju. Možeš se ti truditi koliko hoćeš, ali bez nekog redovitog rada, puno ovisiš o tome kako će ti se taj dan stvari posložiti. Jednostavno, neke stvari se moraju steći, što znači da sam praktički trebala krenuti ispočetka, rekla je Iva Ivanović, kojoj je utakmica protiv Karlovca bila četvrta u nizu na kojoj je organizirala igru Velog Vrha. - Drago mi je da stvari polako idu na bolje i da se sve više razumijem sa suigračicama na terenu. Ovu utakmicu mislim da je to dobro izgledalo, sretna sam s igrom koju smo pružile i pobjedom. Uvijek je moguće da će sljedeća biti nešto lošija, a na svima nama je da se potrudimo da ne bude takva.

mjgf

Odlična atmosfera u dvorani (Snimio Danilo Memedović)

Što se tiče ogleda s Karlovcem, u njoj su Velovršanke imale samo jednu "crnu rupu" u koju su upale početkom drugog seta i lagano ga izgubile, dok u ostatku susreta nije bilo prevelikih oscilacija u njihovoj igri.

- Nismo radile vezane greške, a to je uvijek dobro. Ne treba smetnuti da nismo mi same na terenu, tu su i protivnice koje se također nešto pita i nekad one jednostavno odigraju bolje. Ako dobro serviraju i stisnu nas, normalno je da će i nama biti teže odraditi stvari koje smo si zamislile, istaknula je Ivanović, pohvalivši i dobar prijem. - To puno znači, jer se uz dobar prijem dalo igrati, a mene su prsti slušali i igrale smo raznovrsnije od Karlovca, kod kojeg je većina lopti u napadu išla na korektora. Drago mi je kad tako nešto uspijemo, jer na nekim utakmicama ne možeš dijeliti lopte svim suigračicama, što ponekad ovisi i o tome kako se one razvijaju. Ako je neizvjesno i želiš set privesti kraju u svoju korist, gledaš da digneš onoj koja je u tom trenutku najraspoloženija i nosi ekipu. Na ovoj utakmici s te strane nije bilo previše problema, jer su sve cure bile raspoložene i imala sam širok izbor kojoj dignuti loptu.

Bilo je grešaka u igri domaće ekipe, no više su ih napravile Karlovčanke, a ono što posebno veseli je da su većinu setova poput četvrtog koji je otišao na njihovu stranu, ove sezone Velovršanke uglavnom gubile, a posljedično s time i susret.

- Greške će sigurno više primijetiti gledatelji sa strane, nego mi koje smo na terenu i koncentrirane smo na neke druge stvari. Ja osobno još uvijek ne uspijem iznutra sve to popratiti, priznala je Ivanović. - Opredijelile smo se za jače servise i bilo je u tom segmentu grešaka, ali one nisu bile toliko ozbiljne ako smo uspjele onemogućiti protivnika da se razigra. Što se tiče te završnice susreta, normalno da ti je drago kad set koji se lomi okreneš u svoju korist. Ne rasplete se takva situacija uvijek onako kako bismo mi željele i drago mi je da je ovaj put prevagnulo na našu stranu. Bile smo hrabre u tim trenucima i u napadu i na servisu, nismo taktizirale, odigrale smo odlučno i nagrada nije izostala.

Vidljivo je bilo u igri kako se pobjedom u Splitu, kojom su se dodatno odmaknule od dna ljestvice, smanjio rezultatski pritisak koji je dosta mučio Velovršanke.

- Kad iziđemo na teren s mišlju da pod svaku cijenu moramo nešto napraviti, onda smo stisnute i prisutan je grč uz koji sve ide puno teže. Ovom prilikom ga nije bilo, no želimo biti još opuštenije te igrati raznovrsnije i mirnije. Želimo se igrati na terenu, a ne da sve skupa izgleda kao da odrađujemo zadatak koji nam je netko zadao. Tad smo najbolje i nadam se da ćemo tako izgledati i u utakmicama koje slijede, zaključila je Ivanović.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter