ODBOJKA NA PIJESKU

U Zagrebu održano prvenstvo Hrvatske za najmlađe kadetkinje (U-13): IGRAČICE ŽALA OSVOJILE BRONČANA ODLIČJA

| Autor: Ivica CEROVAC
TREĆE U HRVATSKOJ - Odbojkašice Žala s trenericama Janom Milin i Erikom Drviš

TREĆE U HRVATSKOJ - Odbojkašice Žala s trenericama Janom Milin i Erikom Drviš


Igračice Žala iz Banjola osvojile su treće mjesto na ekipnom prvenstvu Hrvatske u odbojci na pijesku za najmlađe kadetkinje (U-13), održanom u Zagrebu. Boje Žala branile su Mia Herceg, Majda Delimehić, Nika Raić Sudar, Lana Drviš, Lena Perhat i Vita Chiavalon, a prvenstvo je okupilo osam klubova koji su bili podijeljeni u dvije grupe unutar kojih su razigravali svaki sa svakim. Po okončanju prve faza natjecanja dva najuspješnija kluba iz svake grupe izborila su prolazak u polufinale, dok su preostali razigravali za plasman od pete do osme pozicije.

Mlade "žalovke" ždrijeb je smjestio u grupu B kroz koju su "protutnjale" s tri pobjede i set razliku 12:0, svladavši pritom Gusar iz Omiša, domaći Jarun i osječku Retfalu. U polufinalu ih je čekao Osijek, drugoplasirana ekipe iz grupe A, i to je bio puno neizvjesniji dvoboj u kojem je svaki klub jedan susret riješio u svoju korist s 2:0, pa su pobjednika presudili osvojeni poeni. Tu su Osječanke bile uspješnije i s 55:48 izborile finale, dok su "žalovke" završile u dvoboju za treće mjesto u kojem im je protivnik bio Ivanec. I taj je ogled okončan rezultatom 1:1, ali uz puno manje dramatike jer su Delimehić i Herceg uvjerljivo riješile prvi susret u svoju korist, nakon čega su Raić Sudar i Drviš osvojile prvi set te tako potvrdile pobjedu Žala, da bi dva sljedeća seta otišla na stranu "pjeskašica" Ivaneca.

Rezultati, Žal - Gusar 2:0, Delimehić/Herceg - Tomić/M. Opačak 15:11, 15:4, Raić Sudar/Drviš - B. Opačak/Munišić 18:16, 15:11; Žal - Jarun 2:0, Delimehić/Herceg - Radoš/Miošić 15:9, 15:7, Raić Sudar/Drviš - Barišić/Aralica 15:10, 15:7; Žal - Retfala 2:0, Delimehić/Herceg - Cvijančević/Jagaić 15:4, 15:3, Chiavalon/ Perhat - Ostojić/Lukač 15:6, 15:0; Žal - Osijek 1:1, Delimehić/ Herceg - Bizački/Šoš 7:15, 9:15, Raić Sudar/Drviš - Biljan/Budiša 15:10, 17:15; Žal - Ivanec 1:1, Delimehić/Herceg - Končevski/ Levanić 15:6, 15:8, Raić Sudar/Drviš - Friščić/Belač 18:16, 9:15, 14:16.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater