ODBOJKA NA PIJESKU

Šverko i Mrkić se na Pagu "zagrijavaju" za Tursku

| Autor: Ivica CEROVAC
NOVALJA PROLAZNA STANICA PREMA IZMIRU - Ema Mrkić i Ana Šverko (Snimio Danilo Memedović)

NOVALJA PROLAZNA STANICA PREMA IZMIRU - Ema Mrkić i Ana Šverko (Snimio Danilo Memedović)


Ovog se vikenda u Novalji igra prvi od četiri turnira pojedinačnog prvenstva Hrvatske u odbojci na pijesku. Turniri su otvorenog tipa i međunarodnog karaktera te na njima mogu nastupiti odbojkaši i odbojkašice iz inozemstva koji će biti u igri za novčane nagrade, dok će samo domaći predstavnici skupljati bodove i tako se boriti za naslov pojedinačnog prvaka Hrvatske. Najbolje ćemo dobiti kad se okončaju svi turniri, a preostale postaje su Nin (22. - 24. srpnja), Ičići (5. - 7. kolovoza) i Sisak (19. - 21. kolovoza).

Boje Žala iz Banjola u Novalji će braniti Ana Šverko i Ema Mrkić, kojima će ovaj turnir biti posljednja provjera pred nastup na U-20 prvenstvu Europe, koje će se od 14. do 17. srpnja održati u turskom Izmiru. Po povratku s Paga, Šverko i Mrkić će u srijedu i četvrtak u Puli odraditi nekoliko zajedničkih treninga i sparinga sa slovenskim odbojkašicama, koje će također nastupiti na europskoj smotri, a put Turske lete sljedećeg ponedjeljaka, 11. srpnja, iz Zagreba.

Njihove mlađe klupske kolegice bit će aktivne u ponedjeljak i utorak, kad se u Opatiji igra U-18 pojedinačno prvenstvo Hrvatske. Žal će na njemu nastupiti s dva para, jednog će činiti Doria Miletić i Ivona Rašula, drugog Paola Orešnik i Martina Šarić, a prvaci će izboriti nastup na U-18 prvenstvu Europe, koje će se od 1. do 4. rujna igrati u grčkom Loutrakiju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini