ODBOJKA

Puljanke u nastavak sezone superligašica krenule gostujućim porazom od Dinama: BLIJEDA PREDSTAVA VELOVRŠANKI OKONČANA NAKON 68 MINUTA

Dinamo - Veli Vrh 3:0 (25:20, 25:21, 25:13). Katastrofalan prijem iskoristile su Zagrepčanke da stignu do brojke od 15 asova, a kad se na to pridoda i jedan jedini uspješan blok, ispada da Velovršanke mogu biti zadovoljne činjenicom da su u prva dva seta do same završnice održavale rezultatsku neizvjesnost

| Autor: Ivica CEROVAC
OSVOJILA JEDINI BLOK POEN - Barbara Kalister (Snimio Danilo Memedović)

OSVOJILA JEDINI BLOK POEN - Barbara Kalister (Snimio Danilo Memedović)


Utakmica 13. kola Superlige odbojkašica: Dinamo - Veli Vrh 3:0 (25:20, 25:21, 25:13). SD Peščenica. Suci: Ksenija Jurković i Dominik Raca (oboje Sisak).

DINAMO: Antunović 2, Marić (L), Volmut 13, Deak 11, Tomić 11, Mihaljević 16, Pišmaht, Jularić 2, Makovac, Grabić 8, Petrović, Kovač, Pekvarić, Matić (L).

VELI VRH: Srdić, Ćosić 5, Bastijančić, Stošić (L), Olujić, Grgorinić, Ćaćić 2, Kalister 6, Ivanović, Šverko 3, Ćorić 11, Kliman 9.

Napad poeni: Dinamo 43 (Mihaljević 12), Veli Vrh 30 (Ćorić 11). Blok poeni: Dinamo 5 (pet igračica po 1), Veli Vrh 1 (Kalister). Servis poeni: Dinamo 15 (Volmut 6), Veli Vrh 5 (Ćaćić 2).

Katastrofalan prijem

Veli Vrh je porazom na gostovanju kod Dinama otvorio drugi dio sezone u Superligi odbojkašica. Velovršanke su odigrale poprilično blijedu predstavu u kojoj se isticao katastrofalan prijem, što su iskoristile Zagrepčanke da stignu do brojke od 15 asova, premda je većina njihovih početnih udaraca više naličila na balone, nego na servise koji bi trebali predstavljati problem. Kad se na to pridoda i jedan jedini uspješan blok, ispada da igračice trenerice Tatjane Tonković mogu biti i zadovoljne činjenicom da su u prva dva seta do same završnice održavale rezultatsku neizvjesnost.

U odnosu na prvi dio sezone, startna postava Velog Vrha doživjela je jednu promjenu i umjesto Azre Rakić, koja je zbog zdravstvenih problema ostala u Puli, na poziciji korektora jučer je krenula Doris Kliman i u svom debiju za pulski klub bila najučinkovitija igračica, poslije Marine Ćorić. Kliman je i osvojila prvi poen za Veli Vrh koji je držao priključak do 5:5, da bi na domaću seriju 4:0 uzvratio istom mjerom te se potom igralo poen za poen do 19:19, a tad je uslijedilo ono što se često moglo vidjeti jesenas. Dva loša prijema i raspad u pulskoj igri koji koriste Zagrepčanke da povežu pet poena u nizu te riješe prvi set u svoju korist.

"Zaleđene"

Drugu dionicu Velovršanke su otvorile s četiri uzastopna poena, držale tu prednost do 3:7, a onda je stigao "deja vu". Lagani servisi, koji su padali na osam i pol metara, procjenjivani su kao auti i Dinamo je brzo stigao do poravnanja, a nedugo zatim i do "plus dva" (14:12). Tad su i Zagrepčanke pokazale da nisu imune na "dječje bolesti" te je Ivona Ćaćić ugradila dva asa u seriju 0:4, no brzo je reagirao Igor Šimunčić i pozvao minutu odmora. Nastavak susreta donio je promjenu i potom dva vezana asa Volmut, da bi se kod rezultata 19:19 Velovršanke još jednom "zaledile" i uskoro je bilo 2:0 za Dinamo.

Nakon takvog raspleta, za pretpostaviti je bilo kako će treći set biti rutinsko odrađivanje posla od strane domaće ekipe i to se i obistinilo. Brzo su se Zagrepčanke odvojile na šest poena razlike (9:3), nakon čega je kod 11:5 stigla gostujuća 0:3 serija, u koju je Ćorić ugradila dva, a Kliman jedan poen. No, brzo je reagirala domaća klupa i pozvala predah, da bi po povratku na parket Zagrepčanke osvojile pet poena u nizu te nedugo zatim s 25:13, nakon 68 minuta "žive" igre, zaključile ovu priču.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum