ODBOJKA NA PIJESKU

Na Valkanama održano prvenstvu Hrvatske za mlađe kadetkinje: "ŽALOVKAMA" ZLATNA ODLIČJA

| Autor: Ivica CEROVAC
PRVAKINJE HRVATSKE - Odbojkašice Žala s trenericama Erikom Drviš i Janom Milin

PRVAKINJE HRVATSKE - Odbojkašice Žala s trenericama Erikom Drviš i Janom Milin


Igračice Žala iz Banjola osvojile su prvo mjesto na ekipnom prvenstvu Hrvatske u odbojci na pijesku za mlađe kadetkinje, djevojčice rođene 2007. godine i mlađe, održanom na pulskim Valkanama. Prvenstvo je okupilo osam klubova koji su bili podijeljeni u dvije grupe unutar kojih su razigravali svaki sa svakim, nakon čega su po dva najuspješnija izborila prolazak u polufinale, dok su preostali razigravali za plasman od petog do osmog mjesta.

Mlade "žalovke" projurile su grupom s tri uvjerljive pobjede, nad KOP Osijekom, Opatijom i Gusarom iz Omiša. Koliko su Martina Šarić i Paola Orešnik te Majda Delimehić i Nika Topalović bile dominantne, najbolje svjedoči činjenica da su im od 12 odigranih setova što su ih ukupno odigrale, protivnice samo u jednom uspjele osvojiti više od 13 poena.

No, polufinale protiv Ferivi Višnjevca bilo je puno dramatičnije. Šarić i Orešnik su nakon laganog osvajanja prvog seta naredna dva tijesno izgubile te je sad sve bilo na drugom paru, u kojem je ovom prilikom Delimehić društvo pravila Mia Herceg. Ta se kombinacija pokazala uspješnom te je slavila s 2:0 i tako je Žal, zahvaljujući boljem omjeru setova, izborio finale u kojem ih je čekao AOK Osijek. Ovaj su susret "žalovke" odradile s postavom koja je nastupila u grupnoj fazi natjecanja te su Delimehić i Topalović donijele prvi bod, nakon čega su Šarić i Orešnik prvi set riješile u svoju korist i tako potvrdile naslov prvaka. Uslijedilo je malo opuštanje koje je dovelo do gubitka drugog seta, no on se pokazao tek utješnim za Osječanke, koje su u trećem setu osvojile samo osam poena.

Rezultati, Žal - KOP Osijek 2:0, Šarić/Orešnik - Šimleša/Zubonja 21:3, 21:8, Delimehić/Topalović - Damijanović/Sablić 21:9, 21:11; Žal - Opatija 2:0, Šarić/Orešnik - Grčević/Vičić 21:4, 21:8, Delimehić/Topalović - Korić/Cranchich 21:13, 21:12; Žal - Gusar 2:0, Šarić/Orešnik - Vitajić/Šabić 21:9, 21:17, Delimehić/Topalović - Kovačić/Opačak 21:12, 21:8; Žal - Ferivi Višnjevac 1:1, Šarić/ Orešnik - Kizak/Ileš 21:13, 17:21, 13:15, Delimehić/Herceg - Lizak/Vranjković 21:17, 21:15; Žal - AOK Osijek 2:0, Delimehić/ Topalović - Rukovanjski/Kovač 21:18, 21:19, Šarić/Orešnik - Šoš/ Bogeljić 21:17, 18:21, 15:8.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater