ODBOJKA NA PIJESKU

Na Pagu odigran prvi turnir pojedinačnog prvenstva Hrvatske: ŠVERKO I MRKIĆ ČETVRTE U NOVALJI

| Autor: Ivica CEROVAC
OSTALE TIK DO POSTOLJA - Ema Mrkić i Ana Šverko (Snimio Danilo Memedović)

OSTALE TIK DO POSTOLJA - Ema Mrkić i Ana Šverko (Snimio Danilo Memedović)


Uz nastup deset muških i sedam ženskih parova, u Novalji je odigran prvi od četiri turnira pojedinačnog prvenstva Hrvatske u odbojci na pijesku. Turniri su otvorenog tipa i međunarodnog karaktera te se na njih mogu prijaviti odbojkašice i odbojkaši iz inozemstva koji se bore za novčane nagrade, dok samo domaći predstavnici skupljaju bodove čiji će zbroj nakon četiri odrađena turnira iznjedriti prvake Hrvatske u obje konkurencije.

Boje Žala iz Banjola na Pagu su branile Ana Šverko i Ema Mrkić, koje su nastup na turniru otvorile s dvije pobjede bez izgubljenog seta. U prvom susretu svladale su Emu Čuček i Lauru Vuk (21:11, 21:18), nakon čega su u drugom bile bolje od Valentine Vrbanc i Ivane Ovčina (21:15, 21:16) te tako izborile prolazak u polufinale. Tu su ih opet čekale Čuček i Vuk, koje su kroz repasaž izborile priliku da uzvrate "žalovkama" i u potpunosti je iskoristile.

U neizvjesnom susretu prvi set otišao je na stranu Šverko i Mrkić, ali u preostala dva slavile su njihove protivnice i tako izvukle vizu za finale (21:16, 18:21, 15:17). "Žalovke" su, pak, završile u susretu za treće mjesto u kojem su im protivnice bile Jurja Vlašić i Katarina Pilepić. I u tom su ogledu Šverko i Mrkić prvi set riješile u svoju korist, ali onda kao da im je ponestalo snage i u naredna dva nisu uspjele ozbiljnije zaprijetiti (21:17, 9:21, 8:15).

Druga postaja pojedinačnog prvenstva Hrvatske je Nin, koji će "pjeskaše" i "pjeskašice" ugostiti od 22. do 24. srpnja, u Ičićima će se igrati od 5. do 7. kolovoza, a zastor će se spustiti u Sisku, gdje će se od 19. do 21. kolovoza odigrati četvrti turnir.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum