ODBOJKA

Veli Vrh krenuo s pripremama za novu sezonu Superlige: VRATILA SE NELLI ĆOPIĆ, PRIKLJUČILA SE EMA MRKIĆ

Iz Slovenije se vratila Nelli Ćopić, koja je prošle sezone branila boje Kopra, a iz redova Pule stigla nam je Ema Mrkić. Ana Šverko je upisala Medicinski fakultet u Rijeci, gdje će nastaviti s treninzima, ali utakmice će i dalje igrati za nas, tako da smo ostale jedino bez Doris Kliman, rekla je trenerica Velog Vrha Tatjana Tonković

| Autor: Ivica CEROVAC
VRATILA SE U STARO JATO - Nelli Ćopić (Snimio Danilo Memedović)

VRATILA SE U STARO JATO - Nelli Ćopić (Snimio Danilo Memedović)


Od "glavnih" ekipnih sportova u Hrvatskoj, posljednje će s natjecanjem u najjačem domaćem razredu krenuti odbojkašice, tek sredinom listopada. Razlog tako kasnom startu leži u Svjetskom prvenstvu koje će od 23. rujna do 15. listopada zajedničkim snagama organizirati Nizozemska i Poljska. Prvenstvo će okupiti 24 reprezentacije među kojima će biti i hrvatska, koju je ždrijeb smjestio u grupu B skupa s Dominikanskom Republikom, Južnom Korejom, Tajlandom, Turskom i domaćinom Poljskom.

Istog dana kad će se u Arnhemu igrati finale i dvoboj za treće mjesto na svjetskoj smotri, 15. listopada, trebalo bi započeti i natjecanje u Superligi, a Veli Vrh će svoju drugu sezonu otvoriti gostovanjem kod zagrebačkog Dinama. Velovršanke su debitantski nastup okončale na osmoj poziciji u konkurenciji 12 ekipa, a da ne namjeravaju spavati na lovorikama stare slave potvrđuje činjenica kako su već prošlog tjedna startale s pripremama za novu sezonu.

- Krenule smo 22. kolovoza s treninzima snage pod paskom kondicijskog trenera Igora Bolkovića i prva dva tjedna priprema radit ćemo samo na "fizikalijama", a onda ćemo polako uključiti i loptu te naredna dva tjedna nastaviti s kombiniranim radom, rekla je trenerica Velog Vrha Tatjana Tonković, otkrivši i da igračice ne muče ozljede, što se za nju samu ne bi moglo reći. - Pukla mi je početkom srpnja Ahilova tetiva na lijevoj nozi. Dogodilo se to na fešti Velog Vrha, igrali smo odbojku roditelji protiv djece, krenula sam uhvatiti jednu skraćenu loptu i samo sam osjetila kao da me netko šipkom udario po nozi. Mislila sam da nije ono najgore te sam odšepala do auta i odvezla se kući, da bih kod doktora otišla tek drugi dan i čim su me vidjeli, zadržali su me u bolnici i operirali. Izišla sam nakon dva dana, nakon čega sam praktički cijelo ljeto provela u gipsu. Nedavno sam ga skinula, ali još uvijek ne hodam najbolje i ne mogu se u potpunosti osloniti na tu nogu te koristim štake. Odlazim na terapije, radim vježbe i nadam se da ću moći "normalno" funkcionirati kad krenu treninzi s loptom.

Što se tiče igračkog kadra, Veli Vrh je zadržao kostur ekipe iz prošle sezone, uz nekoliko promjena u igračkom kadru.

- Iz Slovenije se vratila Nelli Ćopić, koja je prošle sezone branila boje Kopra, a iz redova Pule stigla nam je Ema Mrkić. Ana Šverko je upisala Medicinski fakultet u Rijeci, gdje će nastaviti s treninzima, ali utakmice će i dalje igrati za nas, tako da smo od igračica iz prošle sezone ostale jedino bez Doris Kliman, zaključila je Tonković.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter