DRAGO RAJKOVIĆ

RIJEDAK ULOV: U lučici Trget iz barke ulovio pozamašnog pica

| Autor: Glas Istre
Pic od 900 grama

Pic od 900 grama


Iz Raše se Novom listu javio Drago Rajković, član SRD Galeb – Raša koji je unatoč činjenici da ima 74 godine i dalje aktivni ribolovac. Tako je Drago uspio ulovili plemenitu ribu u veličini koja se baš i ne lovi svakog dana. Evo što je rekao o tom svom ribolovnom doživljaju:

– Lovio sam kao što često lovim iz barke na vezu, na pontonu u lučici Trget. Ništa posebno, ješka dagnja, pa što dođe, dobro dođe – priča nam Drago.

– Lovio sam priborom kojim i inače lovim. Dakle, to je bio štap Shimano, rola Shimano Nexave, upredenica 0,08 milimetara, leader od 0,25 milimetara, Seguarov predvez 0,25 milimetara i prama od 0,14 milimetara. Udica je bila Tubertinijeva desetka – nastavlja Drago svoju priču.

– Puhala je lagana bura i bilo je malo oblačno. A onda mi je zatrzalo kao što se i inače događa, osim što je odmah po prvom trzaju, još prije nego sam dao kontru, riba savila štap. Kontra nije ni trebala već je trebalo popuštati kočnicu jer je riba bila prevelika za tako fin predvez. No borba ipak nije predugo trajala. Iskustvo je napravilo svoje tako da sam vrlo brzo kraj noge imao pica od 90 deka. Picevi možda i nisu tako rijetka lovina, ali ovoliki, ulovljen na 0,14 milimetara se i ne vidi baš svakoga dana – ispričao nam je Drago Rajković.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of