MANJI TROŠKOVI

ADRISOV CROMARIS ZATVARA JEDNO OD DVA UZGAJALIŠTA RIBE U ISTRI. Stiglo je i obrazloženje te odluke

| Autor: Marcello ROSANDA
(Snimio Milivoj Mijošek)

(Snimio Milivoj Mijošek)


Naša najveća tvrtka u djelatnosti marikulture Cromaris u postupku je zatvaranja uzgajališta ribe u Limskom kanalu, a zadržat će ono u Budavi.

Razlozi su, kažu iz te tvrtke, ponajprije organizacijsko-tehnološki, odnosno efikasnije upravljanje uzgojem uz smanjenje troškova proizvodnje. Tvrde da to ipak neće utjecati na višegodišnji dvoznamenkasti rast ukupnih proizvodnih količina.

"Podsjećamo da danas Cromaris proizvodi više od 11 tisuća tona svježe ribe i izvozi više od 85 posto svoje proizvodnje, što nas svrstava u šestog proizvođača orada i brancina u svijetu. Naše najveće izvozno tržište je Italija, ali i druge zemlje Europske unije, kao što su Francuska, Švicarska, Njemačka, Slovenija i druge", ističu.

Cromaris inače posluje u sustavu rovinjske Adris grupe. Imaju brojna uzgajališta, od kojih su dva u Istri, i to u Budavi i Limskom kanalu. Tvrtka je prošle godine imala više od 500 zaposlenih, ostvarivala više od 80 posto prodaje na izvoznim tržištima i bila sedma po veličini među proizvođačima plemenite mediteranske ribe u svijetu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater