KARLO DEVČIĆ

Egerski doživljaj kod Senja. Zabacio i nakon samo pola minute, dobio kapitalku od kilograma

| Autor: Boris Bulić
Prilikom izvlačenja osjetio se baš veliki otpor, do te mjere da me čak ruka zaboljela, ali koga je to još spriječilo da izdrži?

Prilikom izvlačenja osjetio se baš veliki otpor, do te mjere da me čak ruka zaboljela, ali koga je to još spriječilo da izdrži?


Iz Senja nam se javio Karlo Devčić, pasionirani eger koji naravno, nikada ne propušta izlazak na obalu uz potragu za uvijek traženim krakatim delicijama.

Tako je bilo i ovoga puta s tim da je lov okrunjen i jednim kapitalnim ulovom.

Evo što nam je Karlo rekao o tom svom egerskom uspjehu:

– Bio je to samo još jedan klasičan izlazak na poštu oko 16:00 sati. Nakon nekoliko dana bezuspješnog lova, bez posebnih očekivanja zabacujem DTD Ballistic skosavicu u dekoru Real fish te polako ‘češljam’ podmorje. Štap je Favorite X1, a rola Shimano Ultegra C3000 koja se polako okreće, vjerojatno i ona bez nekih prevelikih očekivanja – priča nam Karlo.

– Ma ulovilo bi se tu i tamo ponešto sitno, ali ništa ozbiljno. Osim toga eging je ponajprije meditativna tehnika koju povremeni ulovi okupaju navalom adrenalina.

A ovoga puta, samo pola minute nakon što sam zabacio svoju skosavicu, osjetio sam na štapu veliki trzaj, na što sam naravno odreagirao kontrom.

Mislim da čak skosavica nije ni do kraja potonula iako je dubina na tome mjestu dosta velika – nastavlja Karlo.

– Prilikom izvlačenja osjetio se baš veliki otpor, do te mjere da me čak ruka zaboljela, ali koga je to još spriječilo da izdrži? Tko smije odustati?

Privlačim ju obali polako, pokušavajući čim više držati kontrolu nad svime, dok prijatelj priprema mrežu koja je odradila, ako ne i polovicu samog izvlačenja.

U mreži je… Vani je…

Nitko sretniji od mene! Iako je dio mene poželio odmah otići istu baciti na vagu, ostao sam i zabacio još koji put da iskoristim sretnu ruku.

Tako tek nakon par sati po dolasku kući saznajem da je moj kapitalac težak čak cijeli kilogram. Ostatak ulova težio je dodatnih pola kilograma, tako da taj ovaj smatram jednim od uspješnijih.

Iako sam i više nego zadovoljan ulovom, nadam se da ću u skorijem periodu oboriti taj svoj rekord – ispričao nam je Karlo Devčić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini