veliki uspjeh

Pulska dizajnerica među 500 dizajnera koje je odabrala planetarno popularna modna platforma IVANA TOMIĆ NA NOT JUST A LABELU  

| Autor: Lara BAGAR

Na platformi sam još od samog začetka, od 2008., i smatram da je to najbolja strukovna platforma koja spaja najkreativnije i najprogresivnije dizajnere diljem svijeta. Prijavila sam se na natječaj te sam izabrana kao jedna od prvih 500 kreativaca koji će predstaviti svoj dizajn putem njihovog marketplacea, a zaista je revolucionaran i jedini takve vrste u svijetu. Svaki dizajner moći će ponuditi svoje unikatne proizvode kupcima diljem svijeta bez posrednika. Kupci će moći naručiti određene komade po mjeri a neki će biti unikatni, otkriva Ivana Tomić

 

Pulska dizajnerica Ivana Tomić jedna je od troje hrvatskih dizajnera koje koji su u opakoj konkurenciji odabrani među 500 najboljih svjetskih dizajnera i uvršteni na Not Just A Label (NJAL), vodeću svjetsku dizajnersku platformu koja predstavlja i njeguje najveću svjetsku mrežu pionira suvremenog modnog dizajna.

Biti uvršten na Not Just A Label u vrijeme korone gotovo je kao biti uvršten na neki od najvećih tjedana mode u svijetu. Virtualno je zamijenilo realno što znači da moda dolazi do svoje publike nekim drugim kanalima, a jedan od njih je i Not Just A Label (NJAL).

Hrvatice na Marketplaceu

Zaobilazeći posrednike, NJAL je reagirao na globalnu krizu koja zahtijeva novu strategiju u modi: jedinstvenu, održivu i etički proizvedenu robu, koju ručno izrađuju majstori i izravno isporučuju - kako bi osigurali kapital i vrlo profitabilan prodajni kanal, pomažući na taj način generacijama budućih dizajnera koji su bili pod utjecajem pada maloprodajnog sektora.

Naime, 22. srpnja NJAL je pokrenuo revolucionarnu online modnu destinaciju - NJAL Marketplace koji dizajnerima omogućuje da u sklopu njihove platforme otvore online trgovinu.

Sve je počelo prije otprilike godinu dana iscrpnim anketama kojima su iz NJAL-a od članova pokušali prikupiti što više podataka o tome kakve su njihove potrebe kad je u pitanju online prodaja. Do tada su dizajneri mogli imati profil koji je trebao biti odobren prije nego postane javan. Za svakog je mladog ambicioznog dizajnera važno da ima profil na NJAL-u jer on je kanal na kojem su dostupni ljudi iz cijelog svijeta, a nerijetko zahtjeve za suradnju šalju buyeri, stilisti te organizatori raznih svjetskih tjedana mode.

Uz Ivanu Tomić uvrštene su i Ana Maria Ricov iz Zagreba i Selma Štrkljević Mravak iz Splita koje ovim putem ne dobivaju samo još jedan kanal za prodaju nego i veliku vidljivost na globalnoj razini.

Neograničene mogućnosti

- Na platformi sam još od samog začetka, od 2008. i smatram da je to najbolja strukovna platforma koja spaja najkreativnije i najprogresivnije dizajnere diljem svijeta. Prijavila sam se na natječaj te sam izabrana kao jedna od prvih 500 kreativaca koji će predstaviti svoj dizajn putem njihovog marketplacea koji je zaista revolucionaran i jedini takve vrste u svijetu. Svaki dizajner moći će ponuditi svoje unikatne proizvode kupcima diljem svijeta bez posrednika. Kupci će moći naručiti određene komade po mjeri a neki će biti unikatni. Neki od tih kupaca su i najpoznatiji stilisti modnih ikona kao Lady Gaga, Beyoncé, Rihanna itd. A samim time da NJAL fukcionira na globalnom nivou, to svakom dizajneru predstavlja neograničene mogućnosti.

- Modna industrija već dugo vremena treba dramatičnu promjenu a posljednjih nekoliko mjeseci, globalna zdravstvena kriza samo je dodatno naglasila nužnu potrebu promjene sustava u kojem živimo i radimo. Povratak nekim starim vrijednostima, sporiji i kvalitetniji tempo života, manja ali kvalitetnija konzumacija trebali bi postati novi imperativ. NJAL marketplace promovira upravo to; lokalnu proizvodnju, očuvanje tradicionalne i ručne izrade, unikatan i personaliziran dizajn, sporu i promišljenu modu i poticanje kreative te malih obrtnika. Ili kako osnivač Stefan Siegel kaže "Mi smo budućnost mode", smatra Ivana Tomić, uspješna dizajnerica, fotografkinja i bivši model.

Revolucionarni pristup

Marketplace će se u početku predstaviti s preko 5000 komada koji se mogu personalizirati, napraviti po mjeri, a dizajneri će ih isporučiti izravno iz svojih studija - stoga svim kreativnim poduzetnicima pružaju maloprodaju svojeg dizajna širom svijeta.

Svojim revolucionarnim pristupom modnoj industriji, van politike postojećeg modnog sustava koji šteti rastu i integritetu mladih dizajnera danas NJAL predstavlja preko 42.000 dizajnera iz više od 150 zemalja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater