NOVA KOLEKCIJA JOLIE PETITE

LJUPKA GOJIĆ MIKIĆ ŽENA NEPOGREŠIVOG MODNOG STILA: Ne stvaram drame i to je već pola zdravlja

| Autor: Ivana KOCIJAN

Modeli u novoj kolekciji   Jolie Petite odišu prepoznatljivošću i razigranošću brenda, premda nam kažu da je ovo naša dosad "najozbiljnija", odnosno "najzrelija" kolekcija. Bitno nam je da kolekcija obiluje udobnim, ugodnim, prozračnim i nosivim komadima u svim prilikama, od jutra do mraka

 

Ljupka Gojić Mikić, naša najuspješnija manekenka i uspješna dizajnerica, majka triju djevojčica i supruga bivšeg nogometaša Mihaela Mikića, jedna je od onih žena koje osvajaju na prvu. Jedna od najbolje odjevenih Hrvatica pokretačica je popularnih i prepoznatljivih domaćih modnih brendova. Njezin Jolie Petite upravo slavi deset godina postojanja.

- Desetu godinu postojanja vašeg modnog brenda Jolie Petite by Ljupka Gojić obilježili ste novom kolekcijom za proljeće/ljeto 2019. koja odiše prepoznatljivim i razigranim duhom brenda, ali pokazuje i zrelost i ozbiljnost. Koja vam je bila misao vodilja u kreiranju nove kolekcije?

- Kroz sve ove godine imamo jednaku misao vodilju - razni stilski smjerovi koji nas uvijek iznova inspiriraju. Od prvog dana filozofija brenda nam je da se nećemo fokusirati na aktualne trendove, tzv. "trendove trenutka", već na ono u čemu te sezone vidimo naše kupce. Sama činjenica da su nam neki od njih "vjerni" od samih početaka, daje nam do znanja da ih već jako dobro poznajemo. Svejedno, i dan danas nam je njihovo mišljenje jako važno tako da pozorno slušamo što misle o modelima i u čemu najviše uživaju.

- Koliko vam znači činjenica da su vaše kreacije i ideje osvojile srca tako velikog broja žena?

- S obzirom na to u kakvim smo okolnostima započeli s radom, a u istima godinama i opstajali, još uvijek ne vjerujem da smo tu gdje jesmo (smijeh). Pri tom mislim na rad na relaciji Hiroshima-Zagreb, na sve moje ideje koje su tamo nastajale i na mamine realizacije koje su se ovdje događale. Tako da mi uspjeh, ili kako god se to nazivalo, znači na kvadrat (smijeh).

 

Bijela maksi haljina

- Kao favorit kolekcije ističe se bijela maksi haljina, "must have" komad kolekcije je haljina Kei, a u kolekciji su i drugi modeli poput udobnih tunika itd... Možete li nam otkriti nešto više o samim modelima?

- Mislim da modeli odišu onom prepoznatljivošću i razigranošću brenda, premda nam kažu da je ovo naša dosad "najozbiljnija", odnosno "najzrelija" kolekcija. Možda zbog toga što je predstavljen samo jedan dio, dok se u showroomu i dalje mogu pronaći naši basic komadi. Nama je bitno da kolekcija obiluje udobnim, ugodnim, prozračnim i nosivim (u svim prilikama, od jutra do mraka) komadima.

- Vi ste poznati kao jedna od najbolje odjevenih Hrvatica. Kako vi opisujete svoj modni stil? Koliko se, i je li se, on mijenjao tijekom godina?

- Nekako mislim da mi je moda definitivno obilježila život - od malih nogu (trinaeste godine) profesionalno, a paralelno uz to i privatno. Kroz to razdoblje, od tada do sada, stil mi se sigurno mijenjao, ali ne preko noći i ne drastično.

- Vaše kćeri Jana Sienna i Mila Amelie nedavno su ostvarile "glavne uloge" u spotu za pjesmu "Iskra" Urbana & 4. Dogodilo se to 23 godine nakon vašeg pojavljivanja u Urbanovom spotu za hit "Astronaut". Koliko je ova nova suradnja značila vama, a koliko vašim djevojčicama?

- Meni puno znači već sada, a njima će tek značiti jednog dana. U to sam sigurna, iz osobnog iskustva.

- Osoba ste koja osvaja svojom prirodnošću, opuštenošću, zaraznim osmijehom. Doimate se kao vrlo optimistična i pozitivna osoba. Jesam li u pravu?

- Mislim da mi je stav prema životu zapravo odavno izgradio karakter. Nikada nisam bila osoba koja stvara drame, živi drame ili uživa u dramama i to je, vjerujte, već "pola zdravlja".

 

Jolie Petite Patisserie

- Zajedno sa suprugom Mihaelom Mikićem nedavno ste se upustili u još jedan poslovnih pothvat. Upravo ste otvorili slastičarnicu Jolie Petite Patisserie. Kada ste i zašto poželjeli i odlučili otvoriti slastičarnicu?

- Imala sam tu sreću ili nesreću, haha da se još kao mladi model u Parizu susretnem s francuskim slasticama koje su bile toliko fine da sam bila sigurna da će me koštati karijere (smijeh). Zatim sam imala još veću sreću da iste te slastice čak i bolje, pronađem i u Japanu, a najsretnija ću biti sada kada ih budu imali prilike kušati i ljudi u Zagrebu. U lokalu planiramo imati desetak vrsta kolača, a neki od njih će se mijenjati ovisno o sezoni. U ponudi će biti tartovi, glazirani kolači, ekleri i kolači na bazi lisnatog i kuhanog tijesta.

- Koji je vama omiljeni desert?

- Definitivno tartovi s borovnicama, malinama i jagodama.

- Volite li kuhati? Što najradije, najčešće pripremate?

- Obožavam kuhati i pripremati sve osim slastica. Tu stvarno nisam na svom terenu, ali mislim da sam se dobro snašla i otvorila slastičarnicu i to su svom kvartu, tako da gosti koji mi dolaze na ručak više nikada neće ostati bez deserta.

 

Japanske lekcije

- S obitelji ste više godina živjeli u Japanu. Po čemu ćete najviše pamtiti to razdoblje?

- Japan ću pamtiti po svemu... Po prvim koracima svojih cura, vrtiću, njihovim prvim učiteljima, prijateljima koji su mi to ostali za čitav život... Japan nas je obilježio kao obitelj, tamo smo se učili svemu što obitelj treba biti…

- Što ste, recimo to tako, naučili od Japanaca?

- Puno toga sam od njih naučila... Ali sam tek s njima naučila koliko nam je lakše živjeti ako znamo kontrolirati emocije. Ne moramo svakom reći što mislimo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater