Mudro odaberite

S obzirom na podton vaše kože, evo koja bi vam nijansa crvene kose najbolje stajala

| Autor: Lucija Sučić
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Ako vam se po glavi vrzma ideja o bojanju kose u crveno, ili ste već crvenokosa koja razmišlja o promjeni, sugeriramo vam da prije idućeg bojenja uzmete u obzir vaš podton kože, koji bi vam uvelike mogao pomoći u odabiru prave nijanse.

Ipak, crvena boja kose ima svoje izazove i jednostavno neće svima pristajati, a velik dio toga igra upravo podton kože – hladan, topao ili neutralan.

Ako odaberete pogrešnu nijansu, tada vas crvena kosa može isprati ili pak učiniti da izgledate previše rumeno u licu. Evo nekoliko sugestija:

Za tople tonove kože: bakrena

Za sve one koji imaju topao podton kože najbolje će stajati nijanse crvene koje u sebi imaju malo narančaste, poput kestenjaste i bakrene boje.

Stoga, ako spadate u tu kategoriju, pokušajte s bakrenim nijansama, a izbjegavajte one pretjerano hladne ili plave.

Ako imate topao podton i svjetlu put, pokušajte dati šansu boji crvene opeke, a ako želite malo ublažen look, super je opcija i suptilna mahagonij nijansa ako volite boje između crvene i smeđe.

Ilustracija (Pexels)Ilustracija (Pexels)

Za hladne tonove kože: bordo

Hladni podtonovi odlično se slažu sa strawberry blond nijansom ili pak onom roskasto bakrenom, i to pogotovo ako ste svijetle puti.

Srednji tonovi kože mogu se poigrati s dubljom crvenom poput bordo ili popularne Cherry-Cola niijanse, dok oni s tamnijom puti mogu odabrati i nijansu s dozom ljubičaste.

Ilustracija (Pexels)Ilustracija (Pexels)

Za neutralne tonove kože: gotovo sve crvene nijanse

Neutralni podtonovi spadaju u  kategoriju u kojoj nema previše greške kada birate nijansu crvene boje kose.

Sjajna stvar kod crvene je svestranost i raspon nijansi, a ako imate neutralan ton kože, možete se poigrati fantastičnim bojama!

Ilustracija (Pexels)Ilustracija (Pexels)


Podijeli: Facebook Twiter