KAKO SI OLAKŠATI LET?

Uskoro putujete avionom? Evo što ne biste smjeli odjenuti

| Autor: Mija Dropuljić
Ilustracija (iStock)

Ilustracija (iStock)


Putovanje avionom nam omogućuje da u kratkom periodu prođemo velike udaljenosti – put je brz i znatno udobniji, od primjerice, putovanja autobusom. No, prije nego uopće sjednemo u avion, moramo doći ranije na zračnu luku i pri tome proći i sigurnosne provjere.

S odabirom odjeće i modnih dodataka možemo si olakšati, ali i zagorčati putovanje avionom. I to ne samo zbog sigurnosnih provjera. Kako bi vaše iduće putovanje avionom prošlo što bezbolnije i udobnije, donosimo one stvari koje ne biste trebali nositi.

Previše nepotrebnih slojeva

Često u želji da nosimo što više odjeće (a da ne želimo platiti dodatnu prtljagu), na sebe stavimo više slojeva. To može biti praktično ako nam u avionu postane hladno, no imati sto i jedan sloj, koji uključuje jaknu i majicu s patentnom, to ujedno znači da sve te odjevne predmete morate skinuti i staviti u košaru na sigurnosnoj provjeri. Zamorno i nepotrebno!

Cipele s metalnim detaljima, platformom i visoki modeli

Imajte na umu da sva obuća koja previše toga skriva ili ima mjesta gdje biste nešto mogli skrivati, mora proći kroz skener. To znači da ih morate skinuti. To se jednako odnosi i na cipele s metalnim detaljima. Odaberite jednostavne niske tenisice.

Otvorene cipele i oskudna odjeća

Idete na egzotičnu destinaciju, naravno da ćete nositi sandale i laganu i kratku odjeću u avionu. Pogrešno! U avionu ćemo se najčešće smrznuti zbog klime, a to nam se može dogoditi i na zračnoj luci. Stoga je bolje imati zatvorene cipele, kratke rukave i jaknicu ili majicu dugih rukava preko.

Previše džepova

Kao i kod cipela s platformom, tako i odjeća s previše džepova i pretinaca može na provjeri stvoriti dodatne probleme – mogu vas pitati da pokažete džepove ili čak tražiti da dotične komade skinete.

Na putovanje avionom je najbolje ići u udobnoj odjeći i obući. Za nekoga je to trenirka, majica kratkih rukava i jakna ili majica dugih rukava i tenisice. Netko drugi će se odlučiti za lagane traperice. No, ono što je važno je da vam u odabranom outfitu bude toplo i udobno.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter