moglo bi biti vrlo zanimljivo

Napokon objavljena tema nadolazeće Met Gale

| Autor: Sanda Milinković
(Foto Reuters)

(Foto Reuters)


Institut za kostime Muzeja umjetnosti Metropolitan najavio je svoju sljedeću izložbu i temu Met Gale 2024. – "Uspavane ljepotice: Ponovno buđenje mode".

Tema već na prvu ima potencijala da bude izrazito kreativna i zanimljiva jer ostavlja mnogo prostora za interpretaciju, no u njezinom fokusu nisu spavaćice niti jastuci, već zaboravljena i krhka odjeća koja obuhvaća više od četiri stoljeća modne povijesti.

Vogue piše da će u izložbu biti uključeni suvremeni radovi dizajnera poput Phillipa Lima, Stelle McCartney i Connera Ivesa, ali i arhivski dizajn modnih velikana poput Else Schiaparelli, Yvesa Saint Laurenta, Christiana Diora, Huberta de Givenchyja i više.

Kustos Instituta za kostime Andrew Bolton objasnio je da će biti izloženo i oko 50 komada koji su previše krhki da bi se ponovno nosili, uključujući elizabetanski prsluk i svilenu balsku haljinu iz 1877. godine.

"Moda je jedna od najemotivnijih umjetničkih formi zbog svoje povezanosti s tijelom. Prožeta je sjećanjem i emocijama, a s njom se povezujemo putem svojih osjetila. Jedna stvar za koju se nadam da će ova revija aktivirati jest osjetilni doživljaj mode", rekao je Bolton za Vogue.

Met Gala će se održati 6. svibnja 2024. pod sponzorstvom TikToka, a službeni dress code se tek treba najaviti.


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of