VRIJEDNI SAVJETI

Volimo puder, ali ne i mrlje: 3 trika za uklanjanje tvrdoglavih fleka s odjeće

| Autor: Lucija Sučić
Ilustracija (iStock)

Ilustracija (iStock)


Koliko god voljeli nositi puder, toliko ne volimo vidjeti mrlje na odjeći koje je ponekad veoma teško za ukloniti.

Istina, uvijek se mogu poduzeti neke "mjere" kako bismo minimizirali šansu da puder završi na omiljenoj bijeloj košulji poput šminkanja u ogrtaču ili prekrivanja košulje dok ne završimo s nanošenjem make upa, no ponekad tvrdoglava podloga ipak nađe put do odjeće…

Nakon što se pomirimo s time da su one neizbježne, postoje trikovi koje možete isprobati idući puta kada puder, umjesto na licu, završi na odjeći!

Micelarna voda

Micelarna voda može znatno olakšati čišćenje dosadnih mrlja od pudera, a ovaj trik možete isprobati tako da na štapić za uši nanesete malo micelarne kako biste natopili mrlju, a potom s istim nježno ju uklonite.

Pjena za brijanje kao dobar saveznik

Možda zvuči čudno, ali često djeluje vrlo dobro! Pjena za brijanje u borbi protiv mrlja od pudera dobar je saveznik, a ono što trebate napraviti je mrlju smočiti hladnom vodom, nanijeti pjenu za brijanje direktno na istu te ju potom nježno istrljati prstima ili starom četkicom za zube.

Samo pripazite da pjena nije u boji!

Deterdžent za suđe također može pomoći

Još jedan proizvod koji je stalna kućna postava a može ukloniti mrlje od pudera je sredstvo za pranje posuđa.

Ono je posebno dobro jer budući da se u brojnim puderima nalazi ulje, deterdžent je dizajniran da ga razgradi, stoga uvijek možete pokušati i na taj način. Mrlju poprskajte vodom, utrljajte malo deterdženta i pustite da se upije desetak minuta i istrljajte mrlju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater