savjet

Kako nalakirane nokte osušiti u samo nekoliko minuta?

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


I najljepši lak za nokte posve je beskoristan ako se razmaže odmah nakon nanošenja. Je li se dovoljno osušio – dilema je koju svi prolazimo dok stojimo i sa svježe nalakiranim prstima. Kako bi izbjegli čekanje da se lak osuši, ali i vrlo često razmazivanje nedovoljno osušenih noktiju, poslužite se s ovih pet trikova i i uživajte u savršenoj manikuri kod kuće.

Sušilo za kosu

Sušilo za kosu vrlo brzo će posušiti nalakirane nokte. No tu je jedna važna napomena, nemojte sušene odmah započinjati vrućim zrakom jer bi to moglo biti kontraproduktivno. Kako biste brzo osušili lak za nokte, koristite opciju sušenja hladnim zrakom, piše tportal.

Hladna voda

Hladni zrak brže suši lak za nokte, a isto je i s hladnom vodom. Svježe obojene nokte jednostavno umočite u zdjelu ledeno hladne vode i pričekajte otprilike jednu do dvije minute. Premda je ovo doista učinkovit trik, imajte jednu stvar na umu: Voda u zdjelici također je plodno tlo za klice i bakterije, stoga budite oprezni. Osim toga, hladna voda može uzrokovati brže pucanje i ljuštenje laka za nokte.

Nanesite brzosušeće kapi ili brzosušeće lakove za nokte

Postoje proizvodi koji nam uvelike olakšavaju svakodnevicu, a jedan takav su takozvane kapljice za brzo sušenje laka. Zahvaljujući pipeti, oni se super jednostavno i precizno nanose i obično imaju vrijeme sušenja od 60 sekundi. Postoje i varijante koje sadrže hranjive sastojke i na taj način ne samo da brzo suše lak već nokte hrane i obnavljanju. Slično kao i brzosušeće kapi, posebni završni premazi također ubrzavaju proces sušenja laka za nokte, a postoji i dosta pristupačne verzija tih proizvoda.

Koristite malo ulja

Tko bi rekao, obično dječje ulje ili čak sprej za kuhanje također se mogu koristiti na svježe obojenim noktima. Lak bi se trebao osušiti za samo dvije minute. I ne zaboravite nakon toga pažljivo ukloniti ulje rupčićem.

Držite ruke mirno

Nije trik, ali je važno beauty pravilo: Nakon lakiranja noktiju dlanove je najbolje staviti na glatku površinu i pričekati dok se lak osuši. Tako ćete se prisiliti da malo mirujete i ništa ne dirate dok se lak ne osuši do kraja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater