NEŠTO POTPUNO DRUGAČIJE

FOTO / Grupa pulskih kreativaca nije mogla odoljeti inspiraciji Božića. Evo što su osmislili

| Autor: Lara BAGAR


Najljepše i najsjajnije doba u godini toliko je inspirativno da grupa pulskih kreativaca nije mogla odoljeti te se okupila oko modnog editoriala u povodu Božića. Kažu da je totalno drugačiji, apstraktniji, nesvakidašnji, te da je to neočekivan spoj našeg tradicionalnog blagdana s ekstravagantnim modnim komadima.

Božićna priča krenula je kada je Ana Bolobicchio, fotografkinja iz Istre, poznata pod imenom Anushcka, odlučila ove godine pauzirati sa svim obiteljskim i sličnim fotografiranjima u povodu Božića te umjesto toga, stvoriti nešto - kako kaže - sebi za dušu.

Okupila je oko sebe tim kreativaca te krenula u stvaranje božićne modne priče. Za početak je odabrala modele. Viktoriu, model lokalne modne agencije Tijara Model Managment zapazila je još prije više od mjesec dana na reviji Festivala vjenčanja. Za drugog modela odabrala je Michelle, Puležanku koja je ove godine predstavljala Hrvatsku na svjetskom izboru ljepote Miss Heritage u Johannesburgu u Južnoafričkoj Republici i između 65 finalistica izborila mjesto u prvih 20 najljepših žena, ali ujedno i titulu najljepše Europljanke.

Čim joj je na pamet pala ideja o neočekivanom modnom shootingu, odmah je znala da se za modne kreacije treba obratiti dizajneru Saschi Obradoviću, također iz Pule, čije je ime sinonim za čisti glamour i ekstravangaciju. Veli da je odmah pristao. Za Viktoriju je odabrao dugu crnu satensku haljinu - lepršavu i zanimljivu, koju je upotpunio veoma neobičnim ovratnikom od crvene umjetne kože, kako bi svemu dao onaj "hint" božićne čarolije s malo boje, te prekrasnim statement pieceom u obliku nakita koji umjesto oko vrata, ide oko ramena i jedne ruke. Frizure potpisuje frizerski salon Artistic koji se poigrao Viktorijinom frizurom, dajući joj tako još jedan poseban dodir. Naglasile su njenu odnedavno kratku kosu i napravile joj jednostavnu, ali upečatljivu frizuru koristeći cirkone zlatne boje, uokvirujući joj time lice. Make up artist Valentina

Štokovac, koja djeluje pod imenom Le Beauty Mansion, odlučila je Viktoriji dati dašak glamura s zavodljivim crnim smokey eyesom i pomalo neuobičajenim ružom metalik boje hladnog zlata, savršen za zimske i svečane prigode.

Michelle nosi Saschinu crnu kreaciju koja naglasak stavlja na materijale, trodimenzionalnost, čvrstoću u predjelu ramena (koja metaforički može prenijeti tako snažnu poruku osnaživanja žena u današnje vrijeme), te nježnu i prozirnu tkaninu u predjelu koljena, koja daje svojevrsnu ženstvenost i predstavlja njihovu ranjivost, da bi se na kraju na samom dnu nastavila čvrsta tkanina u obliku nakupljenog tila koja podsjeća na volane - romantične i snažne u isto vrijeme. Haljinu je upotpunio srebrnim nakitom kojeg je stavio na predio prsa, u obliku koji neodoljivo podsjeća na krila i slobodu. Također je izradio i jednu vrstu rukavica, pokrivala za prste, s mnoštvo izvezenih detalja i srebrnih ukrasa, kako bi se cijela priča upotpunila.

Valentina je bila vođena tom moćnom kreacijom, te odlučila našminkati Michelle u sličnom stilu. Ponovno neodoljiv crni smokey spojila je s nježnim biserima koje je polijepila po Michellinom licu, bez nekog uzorka, kako bi zaokružila cijelu modnu kombinaciju, dok su djevojke iz Artistic frizerskog salona Michelle namijenile snažnu frizuru koja podsjeća na lažni mohawk na prednjem dijelu, dok se sa stražnje strane nastavlja u dugi nježno kovrčavi rep, obilježen srebrnim detaljima.

Kako bi ove modne kreacije u potpunosti došle do izražaja, Ana se obratila Rafaeli Šimunec iz tvrtke Celebration iz Pule, te joj je ona, uz pomoć svog tima, stvorila savršenu kulisu za fotografije - zlatni glitter wall. Njega su postavili na parkiralište jednog trgovačkog centra u Puli, gdje se prodaju božićna drvca i time dobili zaokruženu priču za ovaj stilski modni editorial made in Pula u povodu Božića.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter