OPEN SEASON FEST

TRAM 11 I BOLESNA BRAĆA NASTUPILI NA KAŠTELU: Povratak hip-hop velikanaPublici nije trebalo posebno najavljivati "Pad sistema" kojeg je prepoznala odmah. "Zamisli da ničeg nema, nema problema...", stihovi su koji malo podsjećaju na slavnu Lennonovu "Imagine", no u njima ipak dovoljno optimizma

- Jedan i jedan nisu dva nego jedanaest, orilo se preksinoć među ljubiteljima hip-hopa u dvorištu Povijesnog i pomorskog muzeja Istre na pulskom Kaštelu. General Woo i Target donijeli su malo vrućine zagrebačkog asfalta u ugodno frišku pulsku ljetnu noć pa je povratak Tram 11 u Pulu nakon više od 15 godina protekao uspješno, u ugodnoj, beatovima i rimama nabijenoj atmosferi u kojoj je publika uživala.

Zaokruži jedanaesticu

- Zaokruži jedanaesticu u svome kalendaru, zaokruži 23..., započeli su koncert da bi malo kasnije Target uputio veliki pozdrav "istarskoj metropoli" iz Zagreba na što je publika zborski uzvratila "Pu-la, Pu-la!" Dobra atmosfera nije popuštala ni ostatak koncerta i bilo je jasno da pjesme ovog dvojca koji je na koncert došao pojačan bendom i DJ-om i dalje odlično funkcioniraju nakon svih ovih godina. "Mokri snovi" koja u originalu ironično spominje Severinu, Mineu, Vlatku Pokos i ostale ženske zvijezde dance scene 90-ih dobila je ažurirani dodatak u kojem se u lascivnom kontekstu sada spominju Lidija Bačić, Mila Elegović, Maja Šuput, Mia Dimšić, Daniela Trbović i još neka imena.

Pjesma se dopala publici te Bizzi iz Bolesne braće koji ju je nazvao "najboljom hrvatskom pjesmom ikad", a na pozornicu se popeo kako bi sa svojim prijateljima iz Tram 11 izveo "Malu na stranu".

Publici nije trebalo posebno najavljivati "Pad sistema" kojeg je prepoznala odmah. "Zamisli da ničeg nema, nema problema...", stihovi su koji malo podsjećaju na slavnu Lennonovu "Imagine", no u njima ipak dovoljno optimizma. Isto tako publika je odmah reagirala na "Vrućinu gradskog asfalta" koja je još malo zagrijala već ionako dobro podgrijanu atmosferu, nakon čega stiže želja iz publike za "Samo kod nas" koja je odmah uslišana, na radost svih okupljenih.

Očekivano, iznimno pozitivne emocije izazvala je i "Hrvatski velikani", jedna od najkultnijih pjesama cjelokupne hrvatske scene, čije značenje prelazi granice hip-hopa, pa je i preksinoć u interakciji s publikom zvučala fantastično. "Da mi kompa bude Mažuranić, frend Stjepan Radić, prijatelj Marulić, kao buraz Ante Starčević...", refren je koji je svima dobro poznat, čak i onima koji ne prate hip- hop. Kraj se najavljuje s hitom "Jedno", nakon čega Woo shvaća da nema smisla glumiti odlazak i povratak na bis te predlaže dobro raspoloženoj publici da jednostavno nastave s još dvije stvari. To su "Repchuga" iz Wooove solo karijere te opet "Hrvatski velikani".

- Hvala, Pula, volimo vas!, poručuje na kraju Woo.

Prije nego što je tramvaj s brojem 11 stigao na preksinoćno odredište na Kaštelu u gradu u kojem je nekad jako davno također vozio tramvaj, publiku su dobrano razmrdala Bolesna braća.

- Mi smo najgori hrvatski bend ikad, ispalio je Bizzo, a Baby Dooks žalio se na neke zdravstvene i starosne probleme, no on i Bizzo nisu pokazali manjak energije. Naprotiv, od početnih "Lovačkih priča" i "Čiče miče" pokazali su da se nemaju namjeru štedjeti te su u pratnji DJ-a nastavili pričati o seksu, romantici i bijelim patikama i tako protresli publiku da se na binu nije popeo i bend s kojim su priveli nastup kraju uz "Tresi guzu". Bizzo i Baby Dooks manje su u svojim tekstovima angažirani od Targeta i Generala Wooa, ali i jedni i drugi imaju taj karakteristični osjećaj za ironiju i kada treba, poštenu zezanciju.

Bio je ovo drugi nastup u sklopu Open Season Festa koji se u organizaciji Incognito Agency nastavlja 6. srpnja nastupom Nene Belana & Fiumensa koji će izvoditi pjesme grupe Đavoli. (Mladen RADIĆ, snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater