MIROSLAV ŠKORO PREDSTAVIO KONCERT KOJI ĆE ODRŽATI 17. KOLOVOZA

Pula je prigoda KOJA SE NE PROPUŠTA        - Lijepo je biti u Puli, dugo je prošlo od zadnjeg nastupa, kazao je novinarima danas u dvorištu Doma hrvatskih branitelja poznati pjevač Miroslav Škoro koji će tu održati koncert u petak 17. kolovoza u 21 sat pod nazivom "Vjera, ljubav i domovina" što će biti njegov povratak u najveći istarski grad nakon više od 10 godina. Škoro se u međuvremenu bavio drugim poslovima i posvetio karijerama koje nisu baš vezane za koncertne nastupe.

Posebne pripreme za Pulu  

- Doći ovdje i napraviti koncert za mene je velika čast jer Pula nije samo hrvatska meka i metropola kulturnih događanja nego i svjetska meka. Rimljani su se ovdje voljeli zabavljati, a nadam se da ćemo se zabavljati i mi ovdje 17. kolovoza, rekao je Škoro koji za sebe kaže da nije profesionalni glazbenik niti velika zvijezda, ali je u glazbenom biznisu i kao skladatelj i kao izvođač i kao diskograf. Kaže i da ne bi bio to što jest da nema oko sebe kvalitetne ljude koji mu pomažu pa je tako spomenuo njegov orkestar vrhunskih glazbenika te oni znaju složiti program za svaki prostor pa tako će se za Pulu posebno pripremiti s obzirom da ih dugo nije bilo i izvesti od starijih pjesama do novijih te se zahvalio organizatorima i svima koji će doći na koncert. Kako kaže Škoro, neke njegove pjesme nazivaju "pjesmama za svadbe" jer se često izvode na svadbama, a ljudi misle da se radi o narodnim pjesmama iako su zapravo Škorine. To su pjesme poput "Otvor' ženo, kapiju" ili "Šumi, šumi javore", pa se Škoro morao svađati s jednom obožavateljicom i uvjeravati je da je on autor, da to nije pjesma "iz naroda", da bi na kraju popustio dami (radi mira u kući). To, međutim, prihvaća kao kompliment, kaže, jer je to dokaz koliko su te pjesme popularne i da je to nekakvo "narodno blago". Za sebe ipak kaže da je "obični papak iz Višnjevca" koji radi „sto poslova“ pa ovih dana dostavlja vino po Hrvatskoj i radi druge stvari, ali kako reče, „Pula je prigoda koja se ne propušta“. (Piše M. RADIĆ)

Pula je prigoda koja se ne propušta

Doći ovdje i napraviti koncert za mene je velika čast jer Pula nije samo hrvatska meka i metropola kulturnih događanja nego i svjetska meka, kazao je Škoro koji za sebe kaže da je „obični papak iz Višnjevca koji radi sto poslova".  (Piše M. RADIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom