PROJEKT VALALTE

NOĆNI ŽIVOT SE VRAĆA U ROVINJ: Bivša tvornica Mirnapack preuređuje se u zabavni centar

Arhiva

Arhiva


Stanovnici Rovinja i brojni turisti koji u sezoni podižu broj stanovnika ovoga grada za četiri puta, predstojećeg ljeta mogli bi zaplesati u novom i za te potrebe rekonstruiranom prostoru nekadašnje tvornice Mirnapack. Novi vlasnik Mirnapacka, rovinjska tvrtka Valalta, odlučila je nerentabilan posao, kao i atraktivan prostor u centru grada, prenamijeniti, dograditi i pretvoriti u zabavni centar. Za takvim centrom grad Svete Eufemije, a posebno njegova mlađa populacija kao i dio turista, vape sada već desetljećima.

Naime, priča o noćnom životu Rovinja, u kojem je, nakon zatvaranja Monvija, sve svedeno na čašicu više u kafiću, aktivirana je u prvim mjesecima ove godine, kad je iza zatvorenih vrata održan sastanak između predstavnika Valalte, Ministarstva kulture i Grada Rovinja. Na tom sastanku odlučeno je da se prenamjeni industrijskog objekta u ugostiteljsko-zabavni da zeleno svjetlo.

Od tada pa do danas iz Valalte nije došla niti jedna riječ ili informacija. No, istovremeno, na gradilištu su se pojavili rovokopači i ostala teška mehanizacija, što je jasan znak da se ipak nešto događa na području bivše tvornice Mirnapack. Svi koji se približe betonskom zidu i pogledaju s njegove druge strane lako će se i sami uvjeriti da je posao u vanjskom dijelu već odrađen.

Gradonačelnik Rovinja dr. Marko Paliaga je na vijećničko pitanje o tijeku radova na izgradnji budućeg zabavnog centra rekao da će se, po njegovom saznanju, novi objekt otvoriti do početka turističke sezone. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter