USUSRET 5. DANIMA KOMUNIKACIJA

U Rovinj dolazi Morag Crichton Myerscough, jedna od najutjecajnijih svjetskih dizajnerica


Ovogodišnji 5. Dani komunikacija, koji će se održati od 12. do 15. travnja u Rovinju ugostit će još jednu veliku zvijezdu u suvremenoj industriji. Riječ je o Morag Crichton Myerscough, višestruko nagrađivanoj dizajnerici, zaljubljenici u neformalan, eklektični dizajnerski stil i koja je, upravo zbog svoje osobnosti i izričaja proglašena jednom od deset najutjecajnijih dizajnerica u posljednjih sto godina.

Dizajn i kreativni rad

U svojim projektima Morag često koristi šarene neonske boje koje spaja s geometrijskim uzorcima i oblicima, a poznata je i po svojim pozitivnim porukama kojima oplemenjuje svoja dizajnerska rješenja. Uz to, u kreiranju rješenja uključuje lokalni identitet, povijest, kulturno nasljeđe te usko surađuje s lokalnom zajednicom. Morag je osnivačica, direktorica te vodeća dizajnerica tvrtke Studio Myerscough, a zajedno s Lukeom Morganom osnovala je londonski dizajnerski kolektiv Supergroup. Morag Crichton Myerscough ujedno je prozvana i jednim od najznačajnijih dizajnera 2017. godine.

"Pitanja kojima se Morag bavi, vjerujem, u glavama su mnogih kreativaca, neizbježno je razmišljati kako naša djela utječu na ljude i imaju li zaista stvarni utjecaj na svijet. Posjetitelji festivala čut će razmišljanja jedne od najznačajnijih dizajnerica današnjice, Morag će iz nesvakidašnjeg kuta promišljanja govoriti o dizajnu i kreativnom radu," istaknuo je predsjednik uprave HURA-e Davor Bruketa.

Kako djela utječu na ljude

Na predavanju u Rovinju pod nazivom "Forever Finding" Morag će otkrit zašto uvijek iznova propituje i analizira motive za kreaciju te na koji način njezina djela utječu na ljude. U svojim životnim traganjima uvijek je u potrazi za odgovorima – možemo li napraviti mjesta za neočekivano te vjerovati svojim instinktima? Sudionicima će govoriti na koji način radi s bojom, uzorcima i riječima te je li njima moguće izazvati radost i igru, potragu i pronalazak te život i smrt.

Inače, tehnologija i kreativnost teme su šestog izdanja nadolazećeg festivala, a uz Morag, organizatori su najavili ovogodišnje predavače. Uz ostale, među njima su Susan Credle, jedna od najmoćnijih žena marketinške industrije, Brad Parscale, direktor kampanje Donalda J. Trumpa, Graham Fink multimedijski umjetnik i jedan od najnagrađivanijih kreativnih direktora koji "crta očima"… Uz vrhunska predavanja, na Danima komunikacija bit će proglašeni najbolji oglašivači i najbolje agencije u Hrvatskoj u sklopu nacionalnih strukovnih natjecanja – Effie za učinkovitost, IdejaX za kreativnost, Mixx za digital i Young Lions Croatia za mlade talente u industriji. (N. O. R.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum