DESETI ROĐENDAN MEDULINARTA

OVOG ČETVRTKA VELIKA HUMANITARNA ZABAVA: Od ića i pića do lutrije - Sve za Nadiu

| Autor: Patricija SOFTIĆ
Odazivom na proslavu 10. rođendana MedulinArta svi mogu pomoći u liječenju male Nadie

Odazivom na proslavu 10. rođendana MedulinArta svi mogu pomoći u liječenju male Nadie


MedulinArt svojim će se rođendanskim aktivnostima priključiti humanitarnoj akciji koju je pokrenula grupa Puljani humanitarci "Svi za Nadiu". Biti će to jedna zanimljiva večer, spoj umjetnosti i zabave, kojoj su se već odazvali brojni umjetnici i sponzori kako bi poduprli obitelji Ucović. Svi posjetitelji moći će kupiti predivne fotografije i slike, unikatan nakit i dizajnirane majice, te sudjelovati u humanitarnoj lutriji u kojoj su sve srećke dobitne

Goran Buić, načelnik Općine Medulin, Ivana Demarin i Sanja Veršić iz udruge MedulinArt, te Tomislav Pranjić u ime Medulin Craft Beer Festivala, najavili su jučer humanitarni događaj "Svi za Nadiju". Dobrotvorna akcija organizira se povodom 10. rođendana udruge MedulinArt, a odvijat će se kod Malina na vitar u četvrtak s početkom u 19 sati.

Kako je istaknuo načelnik Buić, udruga MedulinArt postala je zaista jedan kulturni brend Općine Medulin. Ovaj snažni, uglavnom ženski kolektiv organizirao se za različite potrebe mnogo puta do sada, a kako je i ova njihova proslava humanitarnog karaktera, izrazio je nadu da će prikupiti dovoljno sredstava za pomoć u liječenju male Nadie. U slučaju vremenskih neprilika, događaj će se održati u nedjelju 19. svibnja o čemu će udruga sve pravovremeno obavijestiti.

- Udruga MedulinArt djeluje već 10 godina, do sada je najaktivnija bila kroz djelatnosti i aktivnosti likovne i primijenjene sekcije, a sada je u formiranju i foto sekcija. Kroz ovo desetljeće postojanja organizirali smo više od 100 izložbi i radionica, inicijatori smo božićnog festivala, organizatori ljetnog sajma rukotvorina, pokrenuli smo više humanitarnih projekata, a prošle godine smo započeli suradnju s FB grupom Puljani humanitarci i pokrenuli uspješno akciju "Svi za Petru". Samo lani smo kroz humanitarne akcije za razne potrebe donirali 80 tisuća kuna, što je za jednu ovako malu udrugu respektabilna cifra, a u tom humanitarnom duhu proslavit ćemo i naš 10. rođendan, najavila je Ivana Demarin.

I ovog će se puta MedulinArt svojim rođendanskim aktivnostima priključiti humanitarnoj akciji koju je pokrenula grupa Puljani humanitarci "Svi za Nadiu". Biti će to jedna zanimljiva večer, spoj umjetnosti i zabave, kojoj su se već odazvali brojni umjetnici i sponzori kako bi poduprli obitelji Ucović, čija trogodišnja kćerkica Nadija boluje od rijetke i smrtonosne Battenove bolesti. Nakon što je čula ispovijest hrabre majke Elize Ucović, koja je uputila apel javnosti da im se pomogne u nabavci neophodnog lijeka za njihovu kćerkicu koji košta 600.000 dolara godišnje, pulska javnost se udružila i odlučila pomoći ovoj obitelji u borbi protiv opake bolesti. Pokrenuta je i humanitarna akcija "Nada za osmijeh" u sklopu koje se već održao niz manifestacija čiji prihod je u potpunosti namijenjen za pomoć obitelji Ucović.

- Tako će biti i sa ovom humanitarnom rođendanskom zabavom MedulinArta na kojoj će svi posjetitelji moći kupiti predivne fotografije i slike, zatim biti će tu jedna prodajna revija unikatnog nakita i dizajniranih majica, te na kraju i humanitarna lutrija u kojoj su sve srećke dobitne. Vrhunac našeg rođendanskog slavlja je koncert The Night Express banda, a da nitko ne bude gladan i žedan pobrinut će se naši prijatelji i sponzori Sticky Fingers i Medulin Craft Beer Festival, rekla je Sanja Veršić.

Tomislav Pranjić, osnivač i voditelj Medulin Craft beer festivala istaknuo je kako će na događaju biti moguće probati šest različitih piva te craft ginova, a sav prihod od kupljenih festivalskih čaša biti uplaćen za pomoć oboljeloj djevojčici. Organizatori su pozvali sve zainteresirane da dolaskom na ovaj događaj podrže humanitarnu akciju te kroz zabavu, hranu, piće i druženje pomognu obitelji Ucović i maloj Nadiji. Inače, pomoći im se može i direktnom uplatom na račun otvoren isključivo za akciju "Nada za osmijeh" u PBZ banci, IBAN HR 4723400091510992342, uz opis plaćanja "Svi za Nadiju".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter