SAMO POLAKO

Osobe koje uvijek kasne u pravilu su inteligentnije, sretnije i žive duže

| Autor: Portal NoviList.hr

Ako ste jedan od onih koji uvijek kasne, imamo dobre vijesti za vas

Nitko ne voli kasniti, no postoje osobe koje jednostavno nisu u stanju doći na vrijeme. Svi imamo barem jednog takvog prijatelja, a možda se i sami nalazite u toj ozloglašenoj skupini. U svakom slučaju, za sve one koji kasne stižu dobre vijesti – kašnjenje je, zapravo, izrazito dobro za vaše zdravlje.

stil-hHLL81kxEPo-unsplash

Osobe koje uvijek kasne često percipiramo kao neodgovorne, no dobra strana kašnjenja jest činjenica da ćete vjerojatno živjeti duže. Naime, istraživanja su pokazala kako su takve osobe manje izložene stresu iz jednostavnog razloga što ne dozvoljavaju da im rokovi i obaveze utječu na raspoloženje. Zbog toga je manja vjerojatnost da će osjetiti posljedice stresa poput kardiovaskularnih problema, visokog krvnog tlaka, pada imuniteta i slično.

ezgif.com-resize (35)

Giphy

Moć optimizma

Osim toga, čini se da su osobe koje kasne u pravilu sretniji ljudi od ostalih. Kašnjenje se povezuje s većom razinom optimizma i životnog entuzijazma. Osobe koje uvijek jure, obavljaju zadatke i rade duge liste obaveza zapravo nisu puno efikasnije od onih koji obaveze ispunjavaju bez žurbe. Takve osobe u svemu mogu pronaći pozitivnost i lijepu stranu života, a takav optimističan pogled na svijet dugoročno donosi nam brojne zdravstvene dobrobiti.

ezgif.com-resize (34)

Giphy

Inteligencija i produktivnost

Kašnjenje može biti pokazatelj visoke inteligencije. Istraživanje jednog psihologa pokazalo je da su oni koji kasne skloni multi- taskingu što znači da su uspješniji u rješavanju problema i suočavanja sa izazovima. Osim toga, skloni su pronalasku kreativnih rješenja brže od ostalih, zbog čega se zarpavo prilično dobro snalaze s rokovima, a to ih čini iznimno produktivnima u radnom okruženju.

Čini se da ležeran pristup životu donosi brojne pogodnosti za naše zdravlje, ali i kvalitetu života. Stoga, sljedeći put kad vas netko optuži da besramno kasnite, možete mu reći kako ste to napravili u ime znanosti .

ezgif.com-resize (33)

Giphy


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum