TIJARAsposaNEWS

Organizacija je ključ dobrog vjenčanja


Iako statistike kažu da svaki treći brak u Hrvatskoj završava razvodom, 18. izdanje Istarskog Festivala Vjenčanja TIJARAsposaNEWS, pokazuje da je stvarnost puno optimističnija od pesimističnih brojki. Empirija je obrnuto proporcionalna od emocija i ljubavi. Dakle, svi oni koji planiraju ili pak sanjaju o vjenčanju ovoga vikenda mogu sve doznati, dogovoriti i pronaći na sada već dobro znanom sajmu vjenčanja u Domu hrvatskih branitelja.

Revija u podne

A da su sajam vjenčanja i sve one slatke muke vezane uz njih itekako privlačne ne samo budućim mladencima, već i mladima i starima, neudanima, ali i onima koji su već dugo u bračnim vodama, svjedočilo je i mnoštvo znatiželjnika na modnoj reviji renomiranih salona vjenčanica koje je danas u podne otvorilo punoljetno izdanje ovoga festivala. Četiri salona vjenčanica - Vjenčanice Biba, Vesna Sposa, Vjenčanice Angels Wedding i Vjenčanice Neva pokazale su aktualni trend vjenčanica koje su raskošne, bajkovite sa šlepom, obavijene metrima fine čipke, ukrašene kristalićima, svjetlucavim kamenčićima. Showroom Antonela pak je prikazao elegantnu ženstvenu dizajnersku kolekciju namijenjenu za after party ili pak kumu.

Publiku je pak razgalio izlazak malih manekenki koje su prezentirale kolekciju dječjeg butika Blue Kids. Nakon revijalnog djela, festival je službeno otvoren presijecanjem vrpce koje su prerezali organizatorica događaja Marijana Dabo Percan i Nada Prodan Mraković, pročelnica upravnog odjela za turizam.

Osamdeset izlagača

Ove godine predstavlja se osamdesetak izlagača, a budući mladenci samim posjetom sajmu mogu u potpunosti organizirati svoje vjenčanje, počevši od dvorane za vjenčanje, fotografa, cvjećara, raznih dekoracija i detalja, usluge cateringa do odabira torti svih oblika i veličina, kolača, svečanih odjela i bajkovitih vjenčanica, pa do tečaja plesa za mladence, ali i uzvanike.

To su učinili i Vedran i Martina koji su nakon sedam godina veze za koju (opet statistike) kažu da je krizna, poduzeli "antikriznu mjeru" te će za nekoliko mjeseci uploviti u bračnu luku. "Sve već imamo organizirano, 5. svibnja je datum. Došli smo ovdje radi burmi, bombonjerica, rasvjete i tečaja plesa, rekla je buduća mladenka koja je već odabrala vjenčanicu za pir na kojem će biti 110 uzvanika i koje će koštati između 10 i 15 tisuća eura.

Najam vjenčanice košta između 1.000 i 7.000 kuna, dok kupovina nove od 1.000 do 15 tisuća, kažu iz salona vjenčanica Angels wedding. I Taurus Atelier iz Trsta jedan je od izlagača. Muško odijelo košta između 900 i 1.400 eura, a cipele od 200 do 300 eura. "Sve je made in Italy", napominje vlasnik. Petra, 28-godišnja buduća mladenka isprobavala je prstenje, preferira bijelo zlato koje je, doznajemo, u trendu. Vjenčanica je iznajmljena za 3.500 kuna, misle potrošiti oko 100 tisuća kuna za vjenčanje na kojem će biti između 130-150 uzvanika i u potrazi su za fotografima koji snove pretvaraju u stvarnost. Od profesionalaca ali i posjetitelja doznajemo da je ključ dobrog vjenčanja - organizacija i da Istra postaje prava wedding destinacija.

Stoga, ako niste do sad, krenite već u nedjelju na sajam koji se otvara u 11 sati, a ulaz je besplatan. (Lara BAGAR, snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom