AMAZON ZADOVOLJNO TRLJA RUKE

Muellerovo izvješće u obliku knjige na vrhu liste bestselera

| Autor: Hina
EPA

Verzije izvješća posebnog istražitelja Roberta Muellera u obliku knjige došle su na vrh Amazonove top liste bestselera u Sjedinjenim Državama, usprkos tome što ih se može pronaći i besplatno. 

Izdavači se nadaju da će zaraditi na velikom interesu za dugoočekivano Muellerovo izvješće o navodnom ruskom miješanju u američke predsjedničke izbore 2016. u korist kampanje predsjednika Donalda Trumpa. 

Otkad je taj dokument na 448 stranica objavljen u četvrtak, tri su ga izdavačke kuće požurile izdati u obliku knjige - Scribner, Melville House i Skyhorse. 

Verzija Scribnera sadžri i analizu Washington Posta te je u subotu došla na sam vrh Amazonove liste. Slijedi ju Skyhorseova, dok je ona Melville Housea na četvrtom mjestu. 

Cijene knjiga variraju između 7 i 10 dolara, a trenutno su dostupne samo za prednarudžbu. Izdavači ju planiraju na police staviti kroz nekoliko dana. 

U razgovoru za američki radio NPR, urednik Skyhorsea Mark Gompertz otkrio je kako ima tim od devet ljudi koji pregledavaju dokument "cijeli dan i noć ako je to potrebno". 

SAD ima povijest objavljivanja vladinih izvješća u papirnatom obliku. To je učinjeno s izvješćem Starr o aferi bivšeg predsjednika Billa Clintona s Monicom Lewinsky, kao i s izvješćem o terorističkim napadima 11. rujna. 


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater