danas dokumentarac "Bastards of Utopia"

MONTEPARADISO: Počinje 16. Antifa Festival

| Autor: Mladen RADIĆ

Danas i sutra, u petak 8. i subotu 9. studenog u prostorima Udruge Monteparadiso održat će se 16. Antifa Festival. Antifa Festival je, kao i svake godine, podijeljen na dio s predavanjima i projekcijama i na glazbeni dio.

U petak u 19 sati je na programu dokumentarac "Bastards of Utopia" kojeg je snimio američki antropolog Maple Razsa, a prati život aktivista u bivšim socijalističkim zemljama. Nakon filma, u 20 sati, jedan od aktera će nam predstaviti kontekst nastajanja dokumentarca. U 21.30 bit će prikazan dokumentarac "Barbarska metoda" koji obrađuje tehniku frakiranja za vađenje nafte, a takva tehnika je pogubna za okoliš.

Prva večer nastavlja se koncertima u 22.30 kada nastupaju Smrt razuma iz Osijeka, te dva slovenska benda Rafuda i Britof.

Sutra, u subotu u 19 sati održat će se predstavljanje i izložbu o sceni u Kraljevu (Srbija), a predstavit će ju jedan od aktera, tako i novosadski punk fanzin "Out of the Darkness" u 20.30. U 21.30 sati prikazat će se i skateboarding dokumentarac "Skatopia: 88 Acres of Anarchy" o anarhističkoj skateboarding komuni odnosno farmi u Apalačkom gorju u SAD. U 22.30 počinje koncert na kojem nastupaju Rules iz Zagreba, The Truth iz Srbije i Sick Crap iz Pule.


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom