RADIONICA PRIRODNE KOZMETIKE

Kako pripremiti balzam za usne, tonik i masku za lice

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
(Foto Udruga verbena)

(Foto Udruga verbena)


U četvrtak 17. veljače, u Radioni Re-Geppetto Društvenog centra Rojc održat će se radionica izrade prirodne kozmetike koju će voditi magistrica farmacije Marija Kolarović iz udruge Verbena. U sklopu radionice koju organiziraju Zelena Istre i Savez udruga Rojca, čiji je početak zakazan za 18 sati, polaznici će naučiti što je prirodna kozmetika, koji su njeni osnovni sastojci te koji se pribor i oprema koriste za izradu prirodnih pripravaka.

Nakon uvodnog dijela, slijedi praktični dio izrade jednostavnih pripravaka prirodne kozmetike: tonika za hidrataciju, maske sa glinom, uljnog seruma i balzama za usne. Polaznici će dobiti skriptu s recepturama i pripravke izrađene na radionici. Radionica je vrlo brzo popunjena zbog velikog interesa.

Iz Zelene Istre navode da je svrha radionice vlastitom izradom prirodne kozmetike doprinijeti zero waste načinu života.

- Okruženi smo svakojakim štetnim kozmetičkim proizvodima pakiranim u plastičnu ambalažu. Često sadrže kemijske sastojke štetne za ljude, životinje i okoliš. Stoga ćemo izrađivati kozmetiku od prirodnih sastojaka i pritom izbjeći gomilanje nepotrebne jednokratne plastične ambalaže, objašnjavaju iz Zelene Istre.

Voditeljica radionice Marija Kolarović u sklopu Udruge Verbena, čija je osnivačica, često održava predavanja i edukacije s područja aromaterapije i izrade prirodne kozmetike, surađuje s osnovnim i srednjim školama, učilištima za odrasle, OPG-ovima te domovima za starije osobe. Uz stalna stručna usavršavanja s područja fitoterapije i aromaterapije, u svoju dugogodišnju ljekarničku praksu uvodi kliničku aromaterapiju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater