PROGLAŠENJE 12. LIPNJA

Dva renomirana istarska dizajnerska studija bore se za PRESTIŽNU EUROPSKU NAGRADU

| Autor: Bojana ĆUSTIĆ JURAGA
Studio Sonda finalist je u kategoriji Serija plakata / Studio Tumpić/Prenc - Otkrivanje mikrokosmosa biodinamičkih vina / Studio Sonda - Berba

Studio Sonda finalist je u kategoriji Serija plakata / Studio Tumpić/Prenc - Otkrivanje mikrokosmosa biodinamičkih vina / Studio Sonda - Berba


Dizajnerski studiji Sonda, Size, Tumpić/Prenc i Clinica Studio u suradnji Vladimirom Končarom su, s ukupno šest svojih projekata, nakon žiriranja za dizajnersku nagradu European Design Awards, ušli među finaliste tog uglednog europskog dizajnerskog natjecanja. O finalistima i nagradama odlučivao je žiri u sastavu John L. Walters, Petra Černe Oven, Marko Golub, Julia Kahl, Mitja Kharshak, Ana Gea, Esen Karol, Jonathan Pierini i Freek Kroesbergen, a tko su nagrađeni bit će poznato na svečanoj dodjeli nagrada koja će se ovog puta održati online 12. lipnja.

Europske nagrade za dizajn (European Design Awards), godišnje su nagrade koje se dodjeljuju dizajnerima iz Europe za izvrsna ostvarenja u području komunikacijskog dizajna. Prestižne ED-Awards razlikuju se od sličnih dizajnerskih nagrada po tome što im žiri u pravilu ne čine profesionalni dizajneri, već kritičari i teoretičari dizajna, novinari te urednici dizajnerskih časopisa. Riječ je o inicijativi koja od 2007. godine okuplja dizajnerske časopise iz cijele Europe, uz pokroviteljstvo Međunarodnog vijeća za dizajn Ico-D.

Studio Sonda finalist je u dvije kategorije, u kategoriji Serija plakata za rad 100% Free Covid Journey Posters, te u kategoriji Korporativna ilustracija za rad Berba. Studio Size u finalu je također u dvije kategorije, u kategoriji Pakiranje hrane i pića za ambalažu brašna Farina te u kategoriji Pakiranje alkoholnih pića za Vina VK. U istoj kategoriji natječe se i Studio Tumpić/Prenc s radom Otkrivanje mikrokosmosa biodinamičkih vina. Clinica Studio u suradnji s Vladimirom Končarom ušao je pak u najuži izbor za nagradu u kategoriji Dizajn izložbi s projektom dizajna postava izložbe "Od imaginacije do animacije: Šest desetljeća Zagreb filma" u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Podsjetimo, na prošlogodišnjem izdanju EDAwards, hrvatski su dizajneri postigli izniman uspjeh, osvojivši najveću nagradu, Best of Show (Studio Tumpić/Prenc za Gradske bazene Pula), dok su Flomaster i Hamper osvojili srebro i broncu u svojim kategorijama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater