PRAVI ALAT

Kistovi ili spužvice: Koja je razlika u nanošenju pudera?

| Autor: Lucija Sučić
Ilustracija

Ilustracija


Od faze raznoraznih četkica koje su poharale društvene mreže i postale iznimno popularne među influencericama pa do svakojakih spužvica različitih tekstura i veličina, isprobali smo svaku metodu nanošenja pudera ne bi li dobili što ljepši finish.

Međutim, čak i sa svim tim opcijama ponekad se nanošenje pudera čini teškim korakom u smislu postizanja ujednačene podloge i da sve izgleda baš kako treba i kako smo to zamislili. Zašto je to tako i je li stvar u nama, puderu ili sredstvima i alatima za njegovo nanošenje?

U čemu leži problematika?

Iako su četkice, odnosno kistovi i spužvice najisprobanije metode za nanošenje pudera, mnogi se i dalje zbunjuju oko toga kako postići željeni izgled, bilo da se radi o potpunom prekrivanju i besprijekornoj podlozi ili pak laganom, prirodnijem finishu.

Kada ne postignete željeni look, to je obično zbog pogrešne alatke!

Pravi alat za željeni look

Za uspješan rezultat potreban vam je pravi alat: kistovi bi trebali biti vaš odabir za jaču šminku i potpunije prekrivanje, dok su spužvice idealne za blaže prekrivanje.

U pogledu kistova, što su dlačice gušće, to je prekrivanje ravnomjernije i jače. Oni su napravljeni da nanose sam proizvod, a ne da ga upijaju, što znači da će kistom veća količina pudera doći na vaše lice, što ujedno i štedi proizvod kojeg bi inače spužvica upila. Ako je to look kojem težite, tada spužvice ostavite po strani i zamijenite ih kistovima za podlogu.

Kozmetičke spužvice pak bolje funkcioniraju za laganiji završni izgled, kojeg lako možete nadograditi do potpunog prekrivanja – samo uz malo strpljenja sa spužvicama možete postići bilo koju jačinu prekrivne moći.

Jedina stvar na koju uvijek trebate paziti jest da navlažite spužvicu prije upotrebe jer u suprotnom riskirate veliki trošak proizvoda. Osim toga, vlaženje spužvice daje joj onaj “bouncy” efekt pomoću kojeg se podloga idealno stapa s kožom, a što rezultira prirodnim završnim slojem.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of