Ekskluzivno 

Dva trostruka dobitnika Oscara uskoro u Puli! Filmove na kojima su oni radili su valjda svi gledali, a jedan od njih emitirat će se u Areni

| Autor: Mladen Radić
Snimio Milivoj MIJOŠEK

Snimio Milivoj MIJOŠEK


Dva trostruka dobitnika Oscara uskoro dolaze u Arenu, ali ne na Pulski filmski festival, nego na Međunarodni festival filmske glazbe i zvuka (ISFMF), koji će se održati u Areni 23. srpnja.

Tada će se održati projekcija filma "Gospodar prstenova: Povratak kralja", kojoj će prisustvovati Howard Shore, skladatelj i trostruki dobitnik Oscara, koji je čak dva pozlaćena kipića osvojio upravo za ovaj film koji je 2004. trijumfirao na dodjeli, osvojivši ih 11, uključujući onaj za najbolji film.

Shore je "Povratku kralja" osigurao Oscare za najbolju originalnu pjesmu i najbolju glazbu, a prije toga osvojio je i Oscara za glazbu za "Prstenovu družinu", prvi film iz trilogije "Gospodar prstenova".

(Snimio Milivoj Mijošek)

Shore će u Puli na projekciji "Povratka kralja" dobiti nagradu za životno djelo ISFMF Crystal Pine for Lifetime Achievement.

Nagradu će dobiti i Michael Minkler koji je također osvojio tri Oscara i to kao majstor zvuka na filmovima "Pad Crnog jastreba", "Dreamgirls" i "Chicago".

U Pulu također stiže Mark Ulano, dobitnik Oscara za najbolji zvuk na filmu "Titanik".

Ulano i Minkler inače zajedno rade i na filmovima Quentina Tarantina.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of