Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Pašta fažol

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Ukoliko vam se jede nešto iznimno jednostavno na žlicu, isprobajte ovaj recept. Nećete požaliti, a organizam će vam biti zahvalan na ukusnom i hranjivom jelu u ove zimske dane.

Sastojci:

Varivo

0,5 kg suhog graha

1 glavica luka

2 manje mrkve

150 g korijena celera

2 lista lovora

maslinovo ulje

1 žličica dvostrukog koncentrata rajčice

300 g tjestenine po vašoj želji

sol

papar

Pešt

100 g pancete

4 režnja češnjaka

svježi peršin

Priprema:

Suhi grah možete namočiti preko noći kako bi ga omekšali i skratili mu vrijeme kuhanja. Stavite ga kuhati u hladnu vodu, a nakon što zavrije i kuha otprilike 10 minuta, procijedite ga i bacite vodu.

U loncu u kojem ćete kuhati grah, prvo na maslinovom ulju prepržite sitno kosani luk, celer i mrkvu nasjeckanu na manje komadiće. Stavite i lovor pa sve zajedno pirjajte otprilike 5 do 7 minuta. Dodajte grah i sve prelijte vodom. Pustite da kuha.

Pešt pripremite tako da u blenderu ili sjeckalici usitnite pancetu, češnjak i peršin dok ne dobijete teksturu paste. Kada je grah na pola kuhan ubacite u njega pešt i dodajte koncentrat rajčice. Posolite, popaprite i pustite da krčka.

Varivo je gotovo kad grah omekša. Pred sam kraj ukuhajte tjesteninu pazeći na upute na pakiranju kako je ne bi raskuhali.

Ukoliko koristite suho meso tada ga stavite kuhati u vrijeme kad ste stavili i grah. Ako želite dodati kobasicu, stavite je pred kraj kuhanja.

 

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Trenutno na cestama