Kako ga očistiti?

Jednostavan način za čišćenje vašeg kuhala

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Kuhalo za vodu je mali, ali izuzetno praktičan aparat za pripremu toplih napitaka kao što su čaj, infuzije i biljni čajevi.Dobar je saveznik u kuhinji, koji nam omogućuje uštedu vremena – posebno ujutro kada žurimo na posao – kao i novca (s obzirom na smanjenu potrošnju energije). Međutim, često je voda iz slavine koju koristimo punakamenca koji se taloži u ovom uređaju, što također ugrožava njegovu učinkovitost.

Da biste ga uklonili, ne morate kupovati skupe specifične proizvode. Zapravo, moguće je posegnuti za nevjerojatnim prirodnim lijekom: limunskom kiselinom, vrlo svestranim spojem koji se također može koristiti kao sredstvo za ispiranje perilice posuđa i omekšivač rublja, prenosi Novi list.

Dakle, kako ga koristiti za čišćenje kuhala za vodu?

Vrlo jednostavno jer je 100 grama dovoljnootopiti u pola litre vode, koje ćete potom prokuhati direktno u vašem kuhalu za vodu. Pustite da djeluje nekoliko minuta i zatim dobro isperite. U slučaju da kod kuće nemate limunsku kiselinu, istu stvar možete učiniti slimunovim korama koje prirodno sadrže tu tvar. Uzmite jedan i izrežite mu koru na tanke ploške, stavite ih u kuhalo s pola litre vode. Prokuhajte i potom isperite. Eto voilà, igra je gotova, a na ovaj način se možete oprostiti od dosadnog kamenca!Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater