ROVINJ (19. DO 22. RUJNA)

WEEKEND MEDIA FESTIVAL Najuspješniji hrvatski menadžeri otkrit će kako zadržati najbolje kad svi žele otići

| Autor: (GI)
Arhiva

U Rovinju će biti veliko istraživanje koje će pokazati u kojem su stanju interne komunikacije u kompanijama, koliko su važna materijalna prava zaposlenika, kako se privlače najbolji talenti te koje su razlike među generacijama zaposlenika 

Mediji svakodnevno izvještavaju o crnim godinama u kojima je Hrvatsku, u potrazi za boljim poslom, napustio velik broj ljudi. Najviše ih odlazi u Njemačku, a nedavno je objavljeno da se u samo dvije godine tamo iselilo više od 110 tisuća ljudi, te da je Hrvatska  na petom mjestu po useljavanju u Njemačku. Uz iseljavanje, poslodavci u Hrvatskoj suočavaju se s nizom izazova – od sve većih problema sezonskog zapošljavanja, ne konkurentskih uvjeta u kojima posluju u odnosu na susjedne zemlje u koje radnici odlaze, visokog poreznog opterećenja plaća i tako dalje.

Kako u takvim uvjetima, kao i medijskoj histeriji koja je nastala zbog problema s radnom snagom, zadržati najbolje u kompanijama i privući nove talente, tema je jedne od panel rasprava na Weekend Media Festivalu, koja će okupiti članove uprava i HR direktore najuspješnijih hrvatskih kompanija. 

Pozitivni primjeri 

- Znamo da je stanje izazovno, ali ima i sjajnih primjera, i mi želimo njima dati prostora da to znanje podijele. Prezentirat će se dobri primjeri kako napraviti poslovno okruženje u kojem najbolji žele ostati i razvijati se. Diskutirat ćemo i koliko je važna uloga i suradnja HR i PR stručnjaka, znamo li raditi dobre employer branding kampanje ili se svemu tek učimo, najavio je Nikola Vrdoljak, direktor programa Weekend Media Festivala.

U Rovinju će biti prezentirano i prvo veliko istraživanje agencije 404 i Hendala o tome koliko su najveće hrvatske kompanije uspješne u upravljanju kadrovima. Saznat ćemo raste li značaj HR odjela u kompanijama, imaju li poziciju u upravi ili su i dalje samo "kadrovska služba", koliko se kompanije u Hrvatskoj bave employer brandingom te surađuju li s PR-om i marketingom kako bi te kampanje komunikacijski bile što atraktivnije. Istraživanje će pokazati i u kojem su stanju interne komunikacije u kompanijama, koliko su važna materijalna prava zaposlenika, kako se privlače najbolji talenti i koje su razlike među generacijama zaposlenika. 

Duh Woodstocka 

Najveći regionalni festival komunikacija je, osim po zanimljivim predavanjima te provokativnim i konstruktivnim raspravama o trendovima u medijskoj industriji, poznat i kao mjesto najbolje zabave. Ovogodišnji 12. Weekend Media Festival koji se održava u Rovinju od 19. do 22. rujna donosi pomno osmišljen glazbeni program u duhu Woodstocka, iz vremena kada je glazba postala umjetnost i sredstvo otpora. Uz to, svi marketingaši svoje radove mogu prijaviti na osmi po redu BalCannes, a najbolje digitalne radove predstavit će najvažnija regionalna digitalna nagrada - SoMo Borac.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater