ZAGREB

ZFF: Prijave za radionicu Moja prva videoigra

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Zagreb Film Festival u suradnji s HUB-om 385 i ove godine organizira radionicu Moja prva videoigra, na kojoj će se djeca uz pomoć jednostavnih alata i unaprijed pripremljenih materijala moći upoznati s osnovnim metodama programiranja.

Budući mladi programeri, od 7 do 13 godina, mogu se prijaviti na jedan od dva termina radionice - 13. ili 14. studenog, na e-mail adresu industry@zagrebfilmfestival.com uz napomenu: za subotu ili za nedjelju.

Sudionici na radionicu trebaju ponijeti vlastita prijenosna računala, a radionica je besplatna. Održat će se u prostorijama HUB-a 385, u Petračićevoj 6.

S festivala najavljuju da će se na radionici, čija je voditeljica Nika Tilić, koristiti alatom Scratch, razvijenim na američkom sveučilištu MIT i namijenjenom djeci i početnicima. 

U svojoj izvedbi Scratch se ne koristi kompleksnom sintaksom, već posjeduje gotove elemente čijim se slaganjem kreira programski kod, što značajno olakšava usvajanje metodologije programiranja, dodaje se.
Po završetku radionice polaznici će samostalno izraditi jednostavnu igricu.

Objavljeni ovogodišnji članovi žirija

Zagreb Film Festival, koji će se ove godine održati od 14. do 21. studenog, objavio je i ovogodišnje članove žirija - o dobitnicima Zlatnih kolica, službene nagrade Zagreb Film Festivala, te nagrade KinoKino Festivala odlučuje nekoliko zasebnih žirija sastavljenih od niza renomiranih domaćih i stranih filmaša i filmašica.

U žiriju za dugometražnu konkurenciju ZFF-a su glumica i kulturna aktivistica Katia Pescariu koja tumači glavnu ulogu u novom filmu rumunjskog redateljskog barda Radua Judea "Baksuzno bubanje ili bezumni pornić", redatelj Ivan Ikić koji je prošle godine osvojio Zlatna kolica za film "Oaza" te nagrađivani direktor fotografije Vanja Černjul čiji recentni opus uključuje rad na serijama "Kronike Times Squarea" i "Marco Polo" te filmu "Suludo bogati Azijci".

O pobjedničkom ostvarenju međunarodnog kratkometražnog programa i programa Kockice odlučivat će prošlogodišnja pobjednica tog programa, mlada redateljica Sara Grgurić (U šumi), slovenski redatelj Rok Biček čija je festivalska uspješnica "Razredni neprijatelj" (prikazana na 12. ZFF-u) osvojila nagradu Fedeora u Veneciji i izborila ulazak u finale nagrade LUX te redatelj i selektor Filmskog festivala Herceg Novi Ivan Bakrač, čije je najnovije ostvarenje "Poslije zime" nastalo prema scenariju što ga je redatelj razvijao i na ZFF-ovoj radionici Moj prvi scenarij 2018. 

Publika će odlučiti o dobitniku nagrade Zlatni bicikl, koja će pripasti najboljem filmu iz programa Ponovno s nama.

Međunarodni filmski festival za djecu KinoKino održat će se paralelno sa ZFF-om, od 15. do 21. studenog.

U ovogodišnjem žiriju tog festivala su glumica Iva Babić, koja je odigrala dvadesetak filmskih i televizijskih uloga, znanstvenica sa stručnim interesom za dječju i adolescentsku književnost Dubravka Zima s Fakulteta hrvatskih studija te redatelj Saša Ban koji je, između ostaloga, režirao dokumentarni serijal "Betonski spavači" i kratki film "Mliječni zub", nagrađen na ZFF-u 2016. godine.

Oni će dodijeliti nagradu KinoKino redatelju najboljeg dugometražnog igranog filma u glavnom programu. Dodijelit će se i nagrada za najbolji film prema odluci dječjeg žirija te nagrada publike za film s najvišim ocjenama gledatelja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini