ZAGREB

ZFF: Potprogram MEDIA ponovno podržao festival

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U sklopu drugog roka poziva namijenjenog sufinanciranju festivala Zagreb Film Festival osigurao je potporu u iznosu od 35 tisuća eura, kao jedan od 34 sufinancirana europska festivala između 103 prijavljena projekta.  

"I ove godine prijavitelji iz zemalja niskog produkcijskog kapaciteta bili su najuspješni jer je omogućena potpora za čak 13 festivala iz zemalja niskog kapaciteta", izvijestio je DKE - Ured Media Hrvatske.

"Za usporedbu, podržano je 12 festivala koji dolaze iz zemalja visokog produkcijskog kapaciteta, te devet festivala koji dolaze iz zemalja srednjeg produkcijskog kapaciteta", dodaje se.

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) ocijenila je da Zagreb Film Festival nudi širok spektar aktivnosti za postojeću i buduću publiku, a organizira i niz satelitskih događanja tijekom godine koja su edukativnog karaktera te posebnu pozornost daje promidžbi europskog filma i talenata putem programiranja.

"Kontinuirana suradnja Festivala s drugim festivalima na regionalnoj i međunarodnoj razini svakako je njegova dodana vrijednost. Organizacijski tim Festivala ujedno i distribuira svoje filmove te uspješno surađuje s drugim europskim festivalima i industrijom", istaknula je.

Ovogodišnje, 18. izdanje Zagreb Film Festivala održat će od 8. do 15. studenog, ali zbog pandemije u potpunosti online, na platformama kinoeuropa.hr te croatian.film.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini