ZAGREB

Zagrebački solisti sviraju u dvorištu na Markovu trgu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Zagrebački solisti treću godinu zaredom sviraju u dvorištu Doma Zagrebačkih solista na Markovu trgu, a ove godine u okviru projekta "Glazbeno dvorište" donose dva koncerta - s najpoznatijim skladbama posvećenima Zagrebu i filmskom glazbom.

Na koncertu "Sviramo Zagrebu" Solisti će 29. kolovoza izvesti gudačke obrade poznatih pjesama posvećenih gradu Zagrebu, a njime će se obilježiti i 20. obljetnica smrti Ive Robića, koji je ime grada Zagreba proslavio diljem svijeta. 

Koncertom "Najpoznatije filmske melodije" 3. rujna u prigodnom gornjogradskom prostoru obilježava se 50. godišnjica nastanka kultnog hrvatskog filma "Tko pjeva zlo ne misli". Uz prepoznatljive pjesme iz tog filma, Zagrebački solisti izvest će i slavne filmske melodije u obradi za gudački ansambl.

U vrijeme održavanja Glazbenog dvorišta, a u okviru projekta Okolo, koji se također realizira u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, može se pogledati i prostorna instalaciju promjenjivih dimenzija "Ples kroz život" autorice Ane Marie Maravić. 

Ulaz je slobodan, a zbog epidemioloških mjera, pridržavanja socijalne distance i ograničenog broja ulaznica nužne su rezervacije na mail press.solisti@gmail.com.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater