VUKOVAR

Vukovar u sklopu projekta "Vukovart - luka umjetnosti" dobio pet novih velikih murala

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Projekt "Vukovart - luka umjetnosti 2020", u sklopu kojega je od 22. kolovoza do 5. rujna pod nazivom "Give me 5" pet street art umjetnika oslikavalo pročelja pet zgrada u Vukovaru i Borovu naselju, predstavljen je u ponedjeljak u Vukovaru na završnoj konferenciji za novinare.

"Grad Vukovar ovim je projektom obogaćen vrstom umjetnosti koja donosi nešto novo i moderno, a s novih pet djela Vukovar se svrstava među vodeća mjesta u svijetu po street art umjetnosti", istaknuo je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava te dodao da su svojim radovima u Vukovaru, od 2016. godine kada je projekt pokrenut pa do sada, gostovala najpoznatija svjetska imena te da su u vukovarskoj galeriji na otvorenom sada 23 umjetnička djela.

Ocijenio je da ovaj projekt stvara novo, pozitivno ozračje u Vukovaru te da je naišao na izuzetno zanimanje građana i pridonosi turističkoj ponudi grada.

Na ovogodišnjem projektu oslikavanja fasada sudjelovali su hrvatski umjetnici Eugen Varzić s muralom "Future Freedom" na Memorijalnom centru Domovinskog rata, OKO s muralom "Because he s Mister Strenght, Courage and Health" na zgradi ulice Domovinskog rata 36, Tea Jurišć s muralom Bura na Olajnici 18, njemački umjetnik Boogie s muralom "Boogie down Vukovar" u Županijskoj 108-111 te bugarski umjetnik Arsek & Erase s muralom "The Golden Snake" u ulici Domovinskog rata 30.

Ovogodišnji projekt "Vukovart – luka umjentosti" zbog epidemije pomaknut je sa svibnja na kraj kolovoza i rujan, održan je s nešto manjim programom uz nekoliko predavanja i radionice te virtualnim polumaratonom.

Projekt Vukovart – luka umjetnosti ove i sljedeće godine u cijelosti je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda, za europski novac projekt je prijavila Razvojna agencija Vukovar i za njega povukla 1.5 milijuna kuna,

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini