ZAGREB

"Viva Mexico!" otvara 14. listopada Off ciklus Zagrebačke filharmonije

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Novu sezonu Off ciklusa Zagrebačke filharmonije otvorit će u petak 14. listopada u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog program "Viva Mexico!", koji uz maestra Jana Latham-Koeniga i sopranisticu Mariju Vidović predstavlja poznate, ali i neke skrivene bisere meksičke glazbe.

Kako se ističe u najavi, i ove sezone popularni Off ciklus vodi publiku na putovanja različitim krajevima glazbe i svijeta, a prva će ovogodišnja destinacija na koncertu u petak 14. listopada biti Meksiko.

Zagrebačka filharmonija pod vodstvom britanskog maestra Jana Latham-Koeniga ugostit će tom prilikom u Lisinskom sopranisticu Mariju Vidović, koja je svojom karijerom vezana i uz domovinu književnika Octavia Paza, slikarice Fride Kahlo i opernih zvijezda Ramóna Vargasa i Francisca Araize.

Na programu su neke od najpoznatijih tema meksičke glazbe, ali večer donosi i mnoga glazbena iznenađenja. Program, tako, među ostalim predstavlja popularni Dánzon br. 2 Artura Márqueza, živopisni Huapango Joséa Pabla Moncaya, kao i bolero-hit Júrame prve meksičke skladateljice Maríe Grever.

Dodatno je začinjen glazbom slavnog Argentinca Astora Piazzolle (Oblivion, Libertango), kao i ništa manje slavnog Španjolca Manuela de Falle. Jedan od vrhunaca večeri bit će upravo izvedba Sedam španjolskih pjesama Manuela de Falle u orkestraciji Luciana Beria.

"Osjetite fiestu na simfonijski način i ne propustite prvi koncert u novoj sezoni Off ciklusa Zagrebačke filharmonije", poručuju Filharmoničari.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum