ZAGREB

Vitezov novi film "Dopunska nastava" u kinima od 21. studenog

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Film "Dopunska nastava" satirični triler o talačkoj krizi u jednoj osnovnoj školi, u režiji Ivana Gorana Viteza, dolazi u hrvatska kina 21. studenog.  

Radnja prati tek rastavljenog oca koji, bijesan jer ne može s kćeri proslaviti njezin deveti rođendan, upada u školu s poklonom, tortom i puškom.

Situacija izazove nemir na svim razinama, aktualni gradonačelnik vidi talačku krizu kao priliku za bodove uoči lokalnih izbora, a kako je u razredu i sin mladog policajca, stvari poprimaju nove razmjere.

Po riječima redatelja, koji je i autor scenarija, žanrovski film u Hrvatskoj "prilično je endemska biljka", pa tim filmom želi probuditi u domaćoj kinematografiji zapostavljeni žanr trilera.

Kaže da gledatelji mogu očekivati film koji je "u isto vrijeme cijelim svojim trajanjem napet i zabavan, ali pritom ne bježi od britke analize trenutka u kojem živimo, ne podcjenjujući inteligenciju svoje publike niti njihovu sposobnost paralelnog praćenja i povezivanja nekoliko narativnih rukavaca".

"Onima koji od filma očekuju samo popcorn zabavu, mogu obećati očekivanu porciju kokica, ali će im uz njih biti podvaljen i cijeli filmski obrok", izjavio je u povodu početka kino distribucije filma.

U tom filmu koji kroz priču o talačkoj krizi progovara i o stavu političkih elita, a i hrvatskog društva u cjelini prema hrvatskom školstvu, glume Milivoj Beader, Marko Cindrić, Anita Matić Delić, Željko Königsknech, Filip Eldan, Zlatko Burić, Đorđe Kukuljica, Darko Janeš, Janko Popović Volarić, Marina Kostelac, Zlatan Zuhrić Zuhra. U ulozi školaraca debitiraju Frida Jakšić i Franko Pavičić.

Direktor fotografije je Lutvo Mekić, kostimografkinja Katarina Zaninović, majstorica maske Snježana Gorup, scenograf Mario Ivezić, montažerka Ivana Rogić, a producenti Ivan Maloča i Maja Vukić.

"Dopunska nastava" Vitezov je treći dugometražni igrani film nakon "Šuma summarum" (2010.) i "Narodni heroj Ljiljan Vidić" (2016). Režirao je i kratke i srednjemetražne igrane i dokumentarne filmove, kao i humoristične serije "Bitange i princeze" te "Zakon!", kao i nekoliko kazališnih predstava.

Njegov novi film nastao je u produkciji Interfilma, uz potporu HAVC-a, posvećen je glumcu Ivi Gregureviću, a distribuira ga Blitz.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum