ZAGREB

Virtualno otvorenje izložbe Hrvatske udruge likovnih umjetnika

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Hrvatska udruga likovnih umjetnika Split (HULU) otvara u četvrtak skupnu izložbu koja će se održati u  tzv. proširenom Salonu Galić, s odabirom radova s dosadašnjeg izložbenog programa te udruge.

"Vrijeme potpune karantene, ograničenosti kretanja i fizičkog prisustva čini se poput scenarija filma katastrofe. Nemogućnost kretanja prisiljava nas na iznuđivanje novih načina komuniciranja i rada, a u tom je duhu i ova izložba", ističe se u najavi izložbe.

Projekt predstavlja autore različitih interesa i medijskih izričaja čiji su radovi tematski povezani s novonastalom situacijom, ili s druge strane, čiji radovi novim iščitavanjem mogu poprimiti itekako aktualna tumačenja, naglašavaju problematiku nedostatka kritike i aktivnosti, svijesti i djelovanja u vlastitom okruženju u svrhu dobrobiti društva i okoliša.

"Kroz humoristične, tragične, zaigrane i/ili objektivne koncepcije dovode u fokus kako postojeće tako i one u budućnosti moguće scenarije", najavljeno je.

Poveznica za izložbu će u terminu otvorenja, u četvrtak, 2. travnja u 20 sati biti objavljena na stranici te Facebook stranici udruge,  moći će joj se pristupiti putem računala i mobilnih uređaja.

Virtualno druženje povodom otvorenja bit će organizirano putem Skype-a. "Ulaz je besplatan, a piće osiguravate sami", poručuje HULU.

Izlažu Milijana Babić, Vinko Barić, Gildo Bavčević, Dino Bićanić, Eric del Castillo, Robert Ćaleta, Edvin Dragičević, Vitar Drinković, Kustoski kolektiv Horizont, Nataša Ljubetić Tomić, Ivica Mitrović i Oleg Šuran, Giovanni Morbin, Lav Paripović, Pavle Pavlović, Petar Popijač, Milivoj i Veljko Popović, Kristina Restović i Darko Škrobonja.

 


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom