NAJNOVIJE


POREČ

VELIKI USPJEH Roberta Brčić zlatna na Accordion Gamesu


U slovenskim Dolenjskim Toplicama održan je završni dio natjecanja Accordion Games na kojem je Roberta Brčić, učenica četvrtog razreda harmonike u Umjetničkoj školi u Poreču, u klasi profesorice mentorice Anamarije Lovrečić, izvrsnim nastupom osvojila prvo mjesto, drugu nagradu, pehar natjecanja i prestižnu zlatnu medalju u A3 kategoriji - klavirska harmonika, klasična glazba.

- Da bi stekla pravo na ulazak u završni dio natjecanja Roberta je prošla kvalifikacije koje se drugim organizatorima, partnerima i suradnicima Accordion Gamesa omogućuju u različitim državama. Kvalifikacije se održavaju u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Australiji, Kanadi, Srbiji, Rusiji te online. Roberta je kvalifikacije prošla sjajnim nastupom i osvojenom 1. nagradom na 9. hrvatskom natjecanju za harmoniku u Daruvaru ove godine, jedinom u Hrvatskoj koje natjecateljima omogućuje kvalifikacije na Accordion Games u disciplinama klavirske i kromatske harmonike, doznajemo u Umjetničkoj školi, pravom rasadniku talenata.

Natjecanje u Sloveniji odvijalo se u raznim disciplinama: kromatska harmonika i bajan, klavirska harmonika, dijatonska harmonika, usna harmonika i melodika te mala harmonika. Uz to, natjecatelji su podijeljeni na starosne kategorije te na soliste, ansamble, komorne skupine i orkestre. Natjecatelje je pratio i ocjenjivao svjetski priznat stručni sud u sastavu Zoran i Danijela Rakić (BiH), Marin Težak, Tomaž Kastelić i Jani Lipičnik (Slovenija), Mikhail Sharabarin (Rusija), Miloš Živić (Srbija), Tatjana Marx (Australija), Hongyu Wang (Kina) i Saša Bastalec (Hrvatska). (T. K.)


Podijeli: Facebook Twiter