ZAGREB

Uoči premijere HRT-ova serija "Područje bez signala" nagrađena u Münchenu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Serija Hrvatske radiotelevizije (HRT) "Područje bez signala" Ankice Jurić Tilić i Dalibora Matanića osvojila je, uoči najavljene premijere 27. prosinca na HTV-u, Nagradu publike na Seriencamp Festivalu u Münchenu.

Utemeljena na istoimenom romanu Roberta Perišića, serija je ove i prošle godine snimana u Zagrebu, Gračacu, Dugoj Resi, Ličkom Osiku, Helsinkiju te Tunisu. Scenarij potpisuju Hana Jušić, Milan F. Živković i Jelena Paljan. 

U šest epizoda razvija se priča o dvojici Zagrepčana koji u zaboravljenom gradiću namjeravaju oživjeti odavno propalu tvornicu, kako bi za tajanstvenog naručitelja proizveli turbinu kakva se već odavno ne proizvodi, napominje se u objavi HAVC-a.

Radnja prati Olega (Rene Bitorajac), spretnog poslovnjaka, njegovog introvertiranog bratića Nikolu (Krešimir Mikić), Šeilu (Jovana Stojiljković), mladu kustosicu koja se vraća u svoje rodno mjesto, karizmatičnog inženjera i bivšeg sindikalnog vođu Jandu (Izudin Bajrović), mladog Branoša (Goran Bogdan), radnika koji ima sve atribute novog vođe, te opuštenu, bistru i spretnu konobaricu Lipšu (Tihana Lazović) koja se i u najizazovnijim situacijama dočeka na noge. 

Uz njih, u seriji glume Stipe Radoja, Slavko Štimac, Lana Barić, Milena Zupančič, Anđela Ramljak, Marko Mandić, Goran Marković te brojni drugi. 

Direktor fotografije je Marko Brdar, montažer Tomislav Pavlic, skladatelji Jura Ferina i Pavao Miholjević, dizajner zvuka Julij Zornik, scenograf Ivo Knezović, a kostimografkinja Selena Orb.

Za HRT je seriju producirala zagrebačka Kinorama u partnerstvu sa slovenskom produkcijskom kućom Perfo, srpskom Sense Production i finskom Citizen Jane. 
HRT ju je najvećim dijelom financirao,  a proizvodnju je podržala i Kreativna Europa. Prava su unaprijed osigurali slovenski Voyo i Radiotelevizija Srbije. 

Razvoj su podržali Kreativna Europa i HAVC koji je podršku dao i kroz program poticaja, a projekt je u fazi razvoja bio predstavljen na međunarodnim sajmovima Cinelink Drama u Sarajevu i Series Mania u Parizu, podsjeća HAVC.

Osim na festivalima u Francuskoj i Njemačkoj, serija prikazana i u natjecateljskom programu španjolskog festivala TV serija Serilizados Festat te na 27. Ženevskom međunarodnom filmskom festivalu (GIFF), a u prosincu se predstavlja i na belgijskom festivalu "Are You Series?"

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of