VUKOVAR

U Vukovaru otvoren 6. DunavArt Festival

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U zgradi Oranžerije Dvorca Eltz u Vukovaru u srijedu je otvorenjem izložbe "Almost" umjetničkog fotografa Wojciecha Czaja započeo 6. DunavArt Festival koji se održava u suradnji s Austrijskim kulturnim forumom Zagreb.

"Grad Beč i Vukovar povezani su Dunavom i stoga mi je posebno drago da ova izložba koja je početkom godine bila postavljena u Beču, sada drugo izdanje doživljava ovdje u Vukovaru", kazala je Stephanie Karner iz Austrijskog kulturnog foruma Zagreb. Po njezinim riječima, na fotografijama Wojciecha Czaja, inače stručnjaka za arhitekturu, predstavljen je Beč izvan opće poznatih arhitektonskih znamenitosti i uobičajenih turističkih ruta.

Po riječima ravnateljice Gradskog muzeja Vukovar Ružice Marić, Vukovar i Hrvatska Dunavom su povezani sa svim podunavskim zemljama. "Rijeka Dunav nas sve skupa čini jedinstvenima i sve naše različitosti spaja u jednu, podunavsku cjelinu", poručila je Ružica Marić.

Nakon otvorenja izložbe, održan je koncert Styrian Klezmore Orchestra iz Austrije uz degustaciju birane hrane i podunavskih vina.

Namjera je organizatora, DunavArt Festivalom, koji se ove godine osim u Vukovaru održava i u Iloku, hrvatsko Podunavlje brendirati kao jedinstvenu turističku i kulturnu destinaciju, promicati vrijednosti kulturne baštine, ali i eno-gastronomska bogatstva toga kraja.

Iločki dio programa održat će se 10. srpnja u vinariji Papak uz srijemski pjenušavi doručak u vinogradu, a posjetitelje će zabavljati Sing Song Swing band.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum