VINKOVCI

U Vinkovcima se održavaju VIII. Rimski dani

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Pod geslom 'Inter nos fortiores' - 'Zajedno smo jači' u vinkovačkom parku Lenije u subotu se održavaju VIII. Rimski dani, zabavna i kulturna manifestacija koja veliča rimsku kulturu i naslijeđe na tlu grada Vinkovaca.

Namjera je organizatora, Grada Vinkovaca, gradske Turističke zajednice Gradskog muzeja Vinkovci i tvrtke Novosti, kroz niz zabavnih i edukativnih sadržaja dočarati život na tlu nekadašnjeg Rimkog carstva u čije se vrijeme na području grada Vinkovaca nalazilo značajno rimsko naselje Colonia Aurelia Cibalae u kojem su rođena i dva rimska cara, Valentinijan I. i Valens. Oni su jedini rimski carevi rođeni na tlu današnje Hrvatske.

Brojni posjetitelji tako imaju prigodu sudjelovati u nekoj od radionica izrade keramičarskih ukrasa i umijeća žongliranja, posjetiti Rimski sajam, kušati rimske gastronomske delicije, obići vinkovačko gradsko središte u pratnji vodiča dok je najmlađima namjenjena Mala škola gladijatora i razne dječje igre iz vremena Rima. Središnji događaj, borbe vinkovačkih gladijatora, održat će se u večernjim satima.

Rimski dani, dvodevna je manifestacija koja se inače održava krajem svibnja i početkom lipnja, ali su ove godine, zbog epidemije koronavirusa premješteni na početak srpnja u trajanju od jednoga dana, uz pridržavanje svih epidemioloških preporuka.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater